Talvipyöräilyn mahdollisuudet kasvavat Vimpelissä  

Talvipyöräilijät voivat ajella sovittua reitistöä pitkin leveärenkaisilla polkupyörillä.
Talvipyöräilijät voivat ajella sovittua reitistöä pitkin leveärenkaisilla polkupyörillä.
Talvipyöräilijät voivat ajella sovittua reitistöä pitkin leveärenkaisilla polkupyörillä.
Talvipyöräilijät voivat ajella sovittua reitistöä pitkin leveärenkaisilla polkupyörillä.

VIMPELIN vapaa-aikalautakunta on tehnyt päätöksen sallia talvipyöräilyn osana ulkoilureitistöä 11. maaliskuuta alkaen. Talvipyöräilijät voivat nauttia Vatpakan hiihtomajan ja Lakeaharjun välisestä reitistöstä leveärenkaisilla polkupyörillään.  

Päätös perustuu huolelliseen harkintaan, jossa otettiin huomioon alueen vähäisempi käyttö hiihtäjien keskuudessa, sekä tarve tarjota monipuolisia talviliikuntamahdollisuuksia. Ulkoilureitti palvelee paitsi talvipyöräilijöitä, myös hiihtokeskus Lakiksen toimintaa ja alueen majoittujia. 

Talvipyöräilyn säännöt on asetettu takaamaan kaikkien käyttäjien turvallisuus ja viihtyvyys.  

1. Talvipyöräilijät ovat väistämisvelvollisia, 2. Talvipyöräilijät noudattavat oikeanpuoleista liikennettä, 3. Ulkoilureitistöllä ajetaan ainoastaan sallitulla alueella ja yli 4” renkailla, 4. Perinteisen ladulla ajo kielletty. 

Mainos

Kevään jälkeen lautakunta kerää palautetta ja tekee päätöksen pysyvästä käyttöoikeudesta syksyllä 2024. Tämä päätös kuvastaa Vimpelin sitoutumista monipuoliseen ja kestävään liikuntatarjontaan sekä alueen asukkaiden ja vierailijoiden hyvinvointiin. 

Talvipyöräily Vimpelin ulkoilureiteillä tarjoaa uudenlaisen ja virkistävän tavan nauttia talvisesta luonnosta. Tervetuloa kokeilemaan ja kokemaan talvipyöräilyn iloja Vimpelissä! 

Ari Takala 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.