Lappajärvellä valtakunnan kolmanneksi parasta kouluruokaa – Viikon 8 tärkeimmät uutiset

LAPPAJÄRVEN koulukeskuksen ruokalassa vietettiin 19. helmikuuta juhlava hetki ennen ruokailua, kun Vedenelävät-huopa paljastettiin koulun oppilaille ja opettajille. Huopatyö on lappajärveläisten koululaisten ja lapualaisen tekstiilitaiteilija Henna Mantereen tekemä yhteisötaideteos.
LAPPAJÄRVEN koulukeskuksen ruokalassa vietettiin 19. helmikuuta juhlava hetki ennen ruokailua, kun Vedenelävät-huopa paljastettiin koulun oppilaille ja opettajille. Huopatyö on lappajärveläisten koululaisten ja lapualaisen tekstiilitaiteilija Henna Mantereen tekemä yhteisötaideteos.
LAPPAJÄRVEN koulukeskuksen ruokalassa vietettiin 19. helmikuuta juhlava hetki ennen ruokailua, kun Vedenelävät-huopa paljastettiin koulun oppilaille ja opettajille. Huopatyö on lappajärveläisten koululaisten ja lapualaisen tekstiilitaiteilija Henna Mantereen tekemä yhteisötaideteos.
LAPPAJÄRVEN koulukeskuksen ruokalassa vietettiin 19. helmikuuta juhlava hetki ennen ruokailua, kun Vedenelävät-huopa paljastettiin koulun oppilaille ja opettajille. Huopatyö on lappajärveläisten koululaisten ja lapualaisen tekstiilitaiteilija Henna Mantereen tekemä yhteisötaideteos.

THL:n teettämässä kouluterveyskyselyssä Lappajärven koulun ruoka oli valtakunnan kolmanneksi parasta. Lappajärvellä juhlittiin maanantaina oppilaiden valmistaman taideteoksen julkistusta sekä kouluruokadiplomia.

Kouluruokadiplomi on kouluille myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä. Diplomin myöntämisestä vastaa Ammattikeittiöosaajat ry. Mikään läpihuutojuttu sen saaminen ei ole, vaan Lappajärvelle perustettiin ruokailutoimikunta asiaa pohtimaan.

Aluetuen lasku uhkaa Järviseudun yrityksiä

Työ- ja elinkeinoministeriö antoi 21.2.2024 esityksen Suomen aluetukikartan muuttamisesta. Esityksen mukaan kaikki Etelä-Pohjanmaan tällä hetkellä perustasoa korkeammiksi luokiteltavat tukialueet alennettaisiin. Käytännössä tämä tarkoittaisi Alajärven, Evijärven, Lappajärven, Soinin, Vimpelin, Alavuden, Kuortaneen ja Ähtärin tukialueluokituksen pudottamista, mikä iskisi taloudellisesti kohtuuttoman kovaa hankalassa tilanteessa oleviin alueisiin.

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/02/24/etela-pohjanmaan-valtiontukialueet-vaarassa-alentua-toteutuessaan-kohtuuton-isku-elinkeinoelamalle/

-Yritykset tarvitsevat investointipäätösten tueksi pitkäjänteistä ja vakaata elinkeinopolitiikkaa. Ministeriön esitys horjuttaa tätä vakautta ja vaikeuttaa entisestään yritysten toimintaedellytyksiä Etelä-Pohjanmaalla, toteaa kansanedustaja Antti Kurvinen aiheesta kirjoittamassaan kannanotossa.

Mainos

Arkkumännikön harvennus sapettaa edelleen

Lappajärvellä sijaitseva, seurakunnan omistama Arkkumännikkö hakattiin alas muutama vuosi sitten. Keskustan ja Kärnän välisen tien molemmin puolin sijaitsevan Arkkumännikön metsän tila on heikentynyt harvennuksen jälkeen. Aihe herättää yhä tunteita ja mielipiteitä lappajärveläisissä.

Sateenkaarentupa 30 vuotta

Kortesjärven päiväkoti Sateenkaarentupa juhlii 30-vuotista toimintaansa. Osana juhlavuoden ohjelmaa järjestettiin tällä viikolla Pentti Rasinkankaan konsertti. Tällä hetkellä päiväkoti toimii väistötiloissa entisellä Purmojärven koululla.

 

Ensimmäinen Arjen Sankari nimettiin Evijärvellä

Evijärven kunta haluaa muistaa arkipäivää ilostuttavia kuntalaisiaan, jotka muuten jäävät ehkä tunnustusten ja palkitsemisten ulkopuolelle. Arjen Sankari on uusi tunnustus, jonka sai ensimmäisenä vastaanottaa Mervi Vesala. Palkinto on vuosittainen ja tarvittaessa voidaan jakaa samana vuonna useampikin palkinto.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.