Hybridikeskuksen kaavaehdotus etenee hyväksyttäväksi

Tähän rakentuu Vimpelin hybridikeskus, jonka kaavoitus etenee parhaillaan.
Tähän rakentuu Vimpelin hybridikeskus, jonka kaavoitus etenee parhaillaan.
Tähän rakentuu Vimpelin hybridikeskus, jonka kaavoitus etenee parhaillaan.
Tähän rakentuu Vimpelin hybridikeskus, jonka kaavoitus etenee parhaillaan.

31. TAMMIKUUTA kokoontunut Vimpelin tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle hybridikeskuksen asemakaavamuutoksen hyväksymistä. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on rakentaa nykyisen yhteiskoulun läheisyyteen hybridikeskus, joka palvelee opetustoimintaa, liikuntapalveluja sekä yleistä kokoontumista. Muutos mahdollistaa uuden peruskouluikäisten koulukeskuksen sekä tarvittaessa lukion rakentamisen. Kiinteistö 934-404-2-546 on tämänhetkisessä kaavassa osoitettu maatilojen talouskeskusten korttelialueeksi (AM) ja kiinteistöt 934-404-2-118, 934-404-2-71, 934-404-2-149 erillispientalojen korttelialueeksi (AO). Alueelle tullaan osoittamaan opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue (YO), ja kulttuuritoimintaa palvelevien rakennusten korttelialuetta (YY).

Asemakaavan muutoksessa muutetaan tonttiliittymien ja lähiliikenteen osalta ympäröivien katujen sekä suunnittelualueen liikennejärjestelyjä. Kaava-alueelle tullaan osoittamaan alueet leikkialueille, pysäköinnille sekä saattoliikenteelle. Lehtokujan puolelle muodostetaan pitkä jättöpaikka linja-autoille.

Ehdotusvaiheesta saatiin lausunnot Etelä-Pohjanmaan liitolta sekä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselta. Muilla ei ollut hankkeesta lausuttavaa. ELY-keskuksen mukaan alueen pientalovaltainen luonne tulee ottaa huomioon rakentamisen mittakaavassa. Keskeinen sijainti on hyvä julkisille palveluille ja tilojen käyttö useampiin käyttötarkoituksiin lisää tilojen käyttöastetta ja näin ollen säästää resursseja ja muun muassa ilmastovaikutuksia. Alueen saavutettavuus on hyvä ja kaavamääräyksellä on kävely-, pyöräily- ja joukkoliikenneyhteydet määrätty otettavaksi huomioon.

Asemakaavaratkaisua on täsmennetty vähäisiksi katsottavilla päivityksillä, joten asemakaavamuutos on hyväksyttävissä ilman uutta kuulutuskierrosta.

Hybridikeskus rakentuu nykyisen koulukeskuksen läheisyyteen. Se on kuvassa vasemmassa yläkulmassa, punaisella ympäröity alue on hybridikeskuksen tontti.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.