Leader Aisaparin ja Vimpelin kunnan yhdistysilta Vimpelissä herätti kiinnostusta 

Yhdistysilta keräsi paikalle monen eri yhdistyksen edustajia.
Yhdistysilta keräsi paikalle monen eri yhdistyksen edustajia.
Yhdistysilta keräsi paikalle monen eri yhdistyksen edustajia.
Yhdistysilta keräsi paikalle monen eri yhdistyksen edustajia.

KUNTALAISTEN olohuoneessa 30. tammikuuta järjestetty yhdistysilta keräsi huoneen täydeltä hankerahoituksesta kiinnostuneita kuulijoita. 

–Oli mukavaa, kun väkeä saapui hyvin paikalle. Toivottavasti moni sai vastauksia kysymyksiinsä ja mikäli jotain jäi epäselväksi, niin aina voi kunnalta haettavien hankerahojen liittyen olla yhteyksissä minuun, kertoo Vimpelin kunnan hankevastaava Ari Takala. 

Aisaparin tiedotuksesta tilaisuudessa vastannut Ellinoora Takala haluaa muistuttaa, että nyt kannattaa olla asialla hakemusten kanssa. Vimpelin kunnanvirastolta löytyy Aisaparin esitteitä ja muutenkin yhteydessä kannattaa olla matalalla kynnyksellä. 

–Yleishyödyllisten investointihankkeiden ja kehittämishankkeiden hakuaika päättyy helmikuun lopussa. Pienhankkeiden haku päättyy maaliskuun lopussa.  

Hankkeet mahdollistavat esimerkiksi kylätaloille tarvittavien laitteiden hankinnan tai vaikkapa rahoitusta luontopolkujen kunnostukseen. 

–Käytännössä voit hakea rahoitusta kaikkeen, mikä on yhteiseksi hyödyksi, sanoo Ellinoora. 

Mainos

Hanketuki mahdollistaa monen pienen yhdistyksen toimintaa.  

–On hienoa, että tallainen tapahtuma järjestetään, jossa on mahdollista kuulla kunnan ja Aisaparin hankehauista. Myös avustushakemuksen tekemiseen saa ohjeistusta. 4H:lle tuet antavat mahdollisuuden järjestää paikkakunnan lapsille ja nuorille toimintaa. Ilman kunnan antamaa tukea ei olisi paikallista 4H -yhdistystä, kiittelee Vimpelin 4H:n toiminnanjohtaja Kirsi Sänkiaho

–Yhdistysillassa kohtaa myös muita toimijoita. Illan aikana voi verkostoitua ja parhaimmassa tapauksessa viritellä yhteistyökuvioita. Omasta puolestani olen kiitollinen tuesta, mitä kunta antaa paikallisille toimijoille ja kolmannen sektorin toimintaan. 

Matkailutoimijoille olisi tilausta

VIMPELIN kunnan viestintäsihteeri Hanna-Riikka Uusitalo haluaa painottaa, että alueelle kaivattaisiin kipeästi matkailua palvelevia yrityksiä, kuten sup-lautojen ja maastopyörien vuokrausta, hiihtoretkien vetäjiä, kesäkahvilan pitäjää, majoituspalveluja, päiväretkien tai -kurssien vetäjiä ja veneretkien tarjoajia. 

–Geoparkia suunnitellaan kovaa kyytiä ja yrittäjiä tarvitaan. Jollain yrittäjällä voisi esimerkiksi olla sivutoimisena palveluna tarjolla paketti, jossa käydään matkailijaryhmän kanssa metsässä, Lakiksella näkötornissa ja sen jälkeen pullakahveilla järvenrannassa. Tulijoita olisi! Tai venematka järvelle, mato-ongintaa ja uintimahdollisuus saaressa, tanssit tai musiikkiesitys tapahtumaa varten putsatussa heinäladossa. Kaikki tämmöinen kiinnostaa varsinkin ulkomaan matkailijoita, muistuttaa Uusitalo. 

–Ulkolaiset matkailijat ovat valmiita maksamaan, jos heitä viedään metsään marjastamaan, leipomaan marjapiirakka – metsästä poimituista tai kaupasta ostetuista, ei väliä – ihan tavalliseen suomalaiseen kotiin! Haluan herätellä alueen väkeä, että hyvin pienellä panostuksella voidaan tarjota matkailuelämyksiä. Ja aina voi omaan ideaan hakea sitä hanketukea! Mitään uutta ei tarvitse keksiä. Paketoida vain tämä mitä meillä on tarjota: ainutlaatuista, puhdasta luontoa, mukavia ihmisiä ja hiljaisuutta. Oman idean kanssa saa ja kannattaa tulla aina kunnanvirastolle. Täällä on paljon auttavia ammattilaisia laajalta alalta neuvomassa eteenpäin, sekä tietysti asiantunteva Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy, muistuttaa Hanna-Riikka Uusitalo. 

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.