Presidentinvaalien aamupäivä sujui Evijärvellä rauhaisasti 

Kari Kinnunen saapui sunnuntaina Evijärven vaaliuurnalle ja käytti äänioikeuttaan presidentinvaaleissa. Vaalilautakunnan varapuheenjohtaja Markus Kattilakoski leimasi Kinnusen äänestyslipun ennen uurnaan tiputtamista.
Kari Kinnunen saapui sunnuntaina Evijärven vaaliuurnalle ja käytti äänioikeuttaan presidentinvaaleissa. Vaalilautakunnan varapuheenjohtaja Markus Kattilakoski leimasi Kinnusen äänestyslipun ennen uurnaan tiputtamista.
Kari Kinnunen saapui sunnuntaina Evijärven vaaliuurnalle ja käytti äänioikeuttaan presidentinvaaleissa. Vaalilautakunnan varapuheenjohtaja Markus Kattilakoski leimasi Kinnusen äänestyslipun ennen uurnaan tiputtamista.
Kari Kinnunen saapui sunnuntaina Evijärven vaaliuurnalle ja käytti äänioikeuttaan presidentinvaaleissa. Vaalilautakunnan varapuheenjohtaja Markus Kattilakoski leimasi Kinnusen äänestyslipun ennen uurnaan tiputtamista.

PRESIDENTINVAALIN vaalipäivä oli saanut evijärveläisiä kuntalaisia sunnuntai-iltapäivään mennessä liikkeelle tasaisesti. Evijärven kunnantalon ovi vuorotellen avautui ja sulkeutui, kun äänioikeutetut saapuivat ja poistuivat käytettyään omaa äänioikeuttaan.  

Vaalilautakunnan varapuheenjohtaja Markus Kattilakoski kuvaili kunnantalon äänestystunnelmaa tasaiseksi.  

–Vaalipaikka on hyvin rauhallinen ja tähän asti on ollut hyvin vakaata paikan päällä, Kattilakoski toteaa. Kattilakosken mukaan äänestysuurnilla toiminta selvästi vilkastui, kun kirkonmenot päättyivät ja kun paikallinen ruokakauppa avasi ovensa.  

Ennakkoääniä oli Kattilakosken mukaan Evijärvellä annettu noin 700 äänen verran.  

–Se kuinka monta äänioikeutettua kuntalaista äänestää loppulaskuissa selviää vasta vaalien jälkeen, Kattilakoski pohtii. Eduskuntavaaleissa 2023 Evijärven kunnan 1950 äänioikeutetusta uurnilla kävi 74,3 prosenttia, eli hieman alle 1400 kuntalaista.  

Sunnuntain vaalipäivä jatkuu vaalivirkailijoilla vielä äänestysajan päättymisen jälkeen.  

Mainos

–Me istumme täällä loppuun asti, eli kahdeksaan, ja sen perään laskemme äänet, kertoo Kattilakoski. Kunnanhallitus on valinnut viisi varsinaista vaalilautakunnan jäsentä sekä heille viisi varajäsentä. Vaalivirkailijoita vaalilautakunnasta on oltava äänestyspaikalla koko ajan vähintään kolme.  

Kattilakoski itse kokee äänestyspäivän merkitykselliseksi.  

–Tämä on erittäin jännittävä päivä ja ennen kaikkea se, kun tullaan kotiin ja ruvetaan katsoa televisiota tai nettiä, että mitenkäs täällä on käynyt, pohtii Kattilakoski.  

–Mehän emme täällä tiedä läheskään niin paljon kuin muut tietää, koska me laskemme äänet täällä ja tiedämme vain Evijärven äänet, kotona selviää sitten mikä on valtakunnallisesti tilanne.  

Noora Tupeli 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.