Luvassa laajalti huonoja ajokelejä – turvavälit nyt erittäin tärkeitä

Huono ajokeli edellyttää turvaetäisyyksiä ja toimivia valoja. Arkistokuva: Eija Pippola.
Huono ajokeli edellyttää turvaetäisyyksiä ja toimivia valoja. Arkistokuva: Eija Pippola.

Keskiviikkona Suomeen saapunut laaja matalapainealue leviää tänään lähes koko maahan Lappia lukuun ottamatta.

–Ajokelit ovat muuttumassa erittäin haastaviksi suuressa osassa maata. Lumipyry heikentää näkyvyyttä, ja myös tien pinnat ovat liukkaat. Lisäksi paikoitellen sataa alijäähtynyttä vettä, joka tulee aiheuttamaan myös haasteita. Liikenteessä korostuukin nyt riittävän pitkät turvavälit, jotta turhilta peräänajoilta vältytään ja liikenne saadaan sujumaan myös ruuhkaisimman työmatkaliikenteen aikana, kertoo Fintrafficin tieliikennekeskuksesta yksikönpäällikkö Eero Sauramäki.

Moni luottaa vahvasti autonsa valoautomatiikkaan ja saattaa siitä syystä ajaa epähuomiossa pelkillä parkki- eli huomiovaloilla.

–Ajovalojen kanssa on syytä olla tarkkana etenkin lumipyryssä ja pimeällä, jolloin näkyvyys on heikointa. Hyvä vinkki on kytkeä ajovalot päälle automatiikasta huolimatta ennen liikkeellelähtöä, jolloin valot varmasti toimivat, vinkkaa Eero Sauramäki.

Katso ajokeli ja liikennetiedotteet Suomen pääteiltä osoitteesta liikennetilanne.fintraffic.fi. Voit myös ladata Fintraffic Mobiili -sovelluksen, jolloin ajantasainen liikennetilanne kulkee koko ajan kätevästi mukana taskussasi.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.