Lukijan mielipideartikkeli:

Olli Rehn uudeksi ylipäälliköksi

Antti Kurvinen. Kuva: Johannes Erkkilä.
Antti Kurvinen. Kuva: Johannes Erkkilä.

SUOMEN historian yhden suosituimman presidentin Sauli Niinistön 12-vuotinen kausi on tulossa loppuunsa. Uusi presidentti on paljon vartija. Hän johtaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa maailmassa, joka on arvaamattomampi ja vaarallisempi kuin vuosikymmeniin. Perustuslain mukaan Suomen armeijan ylipäällikkö on tasavallan presidentti. Ehdokkaita on syytä arvioida myös tätä taustaa vasten.

Ehdokkaista tohtori Olli Rehnillä on kokemusta, osaamista ja näkemystä jatkaa nykyisen presidentin työtä. Hän johtaisi Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa harkiten, vakaalla kädellä ja yhteistä näkemystä yli puolue- ja muiden rajojen rakentaen. Presidentti ei voi työssään olla äkkiväärä eikä äkkipikainen. Hänen pitää päinvastoin olla vakaa kuin kallio.

Rehnin linja on, että isänmaan turvallisuus vaatii sekä kansainvälistä yhteistyötä että omaa puolustusta. Hän veisi loppuun Suomen ankkuroitumisen läntisiin turvallisuusyhteisöihin. Samalla hän pitäisi huolta Suomen puolustuksen voimavaroista.

Rehn ei hyväksy puolustusmenojen leikkauksia ja varuskuntien lakkautuksia. On hyvä muistaa, että ehdokkaista niin Haavisto, Stubb kuin Urpilainenkin olivat ministereinä tekemässä historiallisen virheellistä puolustusvoimien säästöohjelmaa 2010-luvulla. He ministereinä olivat lakkauttamassa myös Kauhavan Lentosotakoulun.

Olli Rehnillä on myös omaa kokemusta ja osaamista maanpuolustuksesta: hän reservin luutnanttina on ehdokkaista sotilaallisesti meritoitunein.

Rehnille turvallisuus on myös sitä, että Suomella on kaikissa oloissa ruokaa ja energiaa omasta takaa ja että Suomi on kauttaaltaan elinvoimainen. Uuden presidentin pitää olla koko Suomen ja kaikkien suomalaisten presidentti. Rehn tuntee ihmisten arjen myös maaseudulla. Olli Rehn ei olisi pelkkä kehä3-sisäpuolen presidentti.

Kaikki on edelleen mahdollista presidentinvaaleissa. Tehdään vastuullinen valinta: on Rehnin aika.

Antti Kurvinen

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja (kesk.)

Kauhava

Luitko jo nämä uutiset?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.