Hyvää uutta vuotta Soinista! 

Johanna Rannanjärvi
Johanna Rannanjärvi, Soinin kunnanjohtaja.

MITÄ vuosi 2024 tuo tullessaan Soiniin? Ainakin uuden kunnanjohtajan Maija Pihlajamäen, lämpimästi tervetuloa Soiniin Maija! Vuoden 2024 talousarvio sisältää monia hyviä asioita, jotka vievät taas Soinia askelaskeleelta eteenpäin kuntastrategiaa toteuttaen.  

Soinin kunnanvaltuusto on hyväksynyt mittavan elinvoimapaketin vuodelle 2024. Soinin kunta panostaa tulevana vuonna niin nykyisiin kuin tuleviinkin soinilaisiin. Vauvarahan, maksuttoman varhaiskasvatuksen ja koulun hyvien resurssien (muun muassa pienet ryhmäkoot) lisäksi elinvoimapaketti sisältää useita elinvoimaa lisääviä toimia.  

Soinin kunta myöntää asuntoedun Soiniin töihin tuleville tai jo Soinissa töissä olevalle 6 kuukauden ajaksi. Kunta tarjoaa 50 prosentin alennuksen Soinin kunnan tai Soinin Vuokratalot Oy:n vuokra-asuntojen vuokrista. Tällä toimenpiteellä pyritään helpottamaan Soinissa toimivien yritysten työvoiman saantia ja houkuttelemaan potentiaalisia muuttajia kokeilemaan Soinissa asumista.  

Opiskelijoita muistetaan muun muassa korkeakoulustipendillä, jonka saa ensimmäisen korkeakoulututkinnon suorittamisesta sekä opiskelijatuella, joka on tarkoitettu 18–29-vuotiaille päätoimisesti tutkintoon opiskeleville, jotka joutuvat asumaan toisella paikkakunnalla opintojen vuoksi. Soinin opiskelijatuki koskee niin ammattiin opiskelevia kuin korkeakouluopiskelijoita!  

Vuonna 2024 toteutuu pitkään suunniteltu ja turvallisuuden kannalta tärkeä koulun piharemontti. Nyt nuorempien oppilaiden välituntialue jakaantuu Lokerotien molemmille puolille ja aiheuttaa vaaratilanteita sekä vaikeuttaa välituntivalvontaa. Tärkeitä viihtyvyyteen vaikuttavia investointeja ovat myös nuorisovaltuuston aloitteesta investointilistalle noussut koulun wc-tilojen remontti sekä kirjaston wc-tilojen remontointi esteettömäksi ja nykyaikaisemmaksi. 

Muun muassa näillä ja muilla toimilla (esimerkiksi erilaiset avustukset seuroille ja yhdistyksille, eläkeläisten kuntosalivuorot) pyritään lisäämään Soinin elinvoimaisuutta ja kuntalaisten hyvinvointia.  

Omalta osaltani tämä on viimeisiä tekstejä Soinin kunnan johtajana ja voin todeta, että vuodet Soinissa ovat olleet mielenkiintoisia ja opettavaisia. Kiitos tästä ajasta valtuutetuille, kunnan työntekijöille sekä kuntalaisille ja muille yhteistyökumppaneille.  

Onnea ja menestystä uuteen vuoteen 2024.  

  

Johanna Rannanjärvi  

Kunnanjohtaja, Soini  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.