Ilosanoma kaikille

Ilkka Lehto.
Ilkka Lehto.
Ilkka Lehto.
Ilkka Lehto.

ENKELI sanoi heille: Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. (Luuk.2:10.–12.)

Tajuntamme täyttyy erilaisista sanomista, viesteistä. Elämme oikeaa median kulta-aikaa. Elämäämme ohjaa yhä enemmän sosiaalisen median sisällöt ja sovellukset. Sanoma välittyy nopeasti, joskus myös katoaa nopeasti. Yksittäinen tapahtuma hukkuu usein pian viestitulvaan. Kuka tahansa voi tuottaa mediaan sisältöä, välittää kuvia, tietoa tai mielikuvia. Kaikki ei ole totta, mitä välitetään. Paljon tykkäyksiä saanut julkaisu ei välttämättä pidä paikkaansa. Valeuutiset ja informaatiovaikuttaminen ovat joidenkin keinoja muuttaa maailmaa mieleisekseen. Väärä tieto ei koskaan kuitenkaan saa aikaan hyvää.

Enkeli sanoi paimenille kerran: minä ilmoitan teille ilosanoman. Sanallinen sanoma tuli paimenten tietoon taivaallisen sotajoukon tuomana. Sanojen lisäksi oli läsnä kirkas valo ja suuri enkelijoukko. Sanoman alkuperästä ei ollut epäilystä, se tuli taivaasta. Sanoman sisältö oli myös selvä: tänään on syntynyt Vapahtaja, Kristus Herra. Ja hän on syntynyt aivan heidän lähellään, Betlehemissä.

Ilosanoma ei koskenut vain paimenia, vaan koko kansaa, kaikkia. Vapahtaja on syntynyt heille ja koko kansalle. Sanoma Vapahtajasta on tarkoitettu välitettäväksi, ei vain omaan sydämeen talletettavaksi. Kun on itse saanut sen uskoa omakseen, voi välittää sitä toisillekin. Sitä välitetään yksinkertaisin sanoin: sinulle on syntynyt Vapahtaja. Sinun ei tarvitse itse vapauttaa itseäsi.

Evankeliumi, ilosanoma kertoo Vapahtajasta tänään. Tuossa sanomassa Jumalan voima on läsnä ja totta. Se tuo taivaan ilon sydämeen. Se poistaa synnin ja kuoleman. Se poistaa kaiken pelon. Se antaa rohkeuden ja vie perille ikuiseen hyvään.

Ilkka Lehto

Vt. kirkkoherra

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.