Vajaamiehinen Veto aloitti tappiolla – Pesäpalloliito ei suostunut siirtoon

Juho Heikkala löi Vedon ainokaisen juoksun.
Juho Heikkala löi Vedon ainokaisen juoksun.
Juho Heikkala löi Vedon ainokaisen juoksun.
Juho Heikkala löi Vedon ainokaisen juoksun.

Veto-Manse PP 0-2 (1-4,0-1)

Vimpelin Veto joutui miesten TalviSuperpesiksen avausotteluun pahasti vajaamiehisenä rankan sairaustilanteen vuoksi. Vedon riveissä nähtiin tästä syystä myös Seinäjoen Maila-Jusseista apuun tullut Tero Tyynelä sekä Koskenkorvan Urheilijoista saapunut Topi Kujala. Veto pyysi Pesäpalloliitolta ottelun siirtämistä, mutta siihen ei suostuttu, TalviSuperpesis pyörähti käyntiin laaditun suunnitelman mukaan.

Vedon pelinjohdossa ensimmäisen ottelunsa johtanut Petri Pulliainen joutui pelaajatilanteen vuoksi hankalaan debyyttiotteluun.

– Ei ehtinyt oikeastaan edes jännittää, sillä kokoonpanohuolet täyttivät ajatukset täysin. Se ettei liitto siirtänyt peliä ei voi mitään, oli varmasti kokonaisuudessaan iso juttu, että tulimme paikalle.

– Joukkueen kasaaminen oli melkoinen kokonaisuus, teimme kaikkemme saadaksemme raavittua kaksitoista pelaajaa kasaan. Olen helpottunut, että peli on ohi, ja pääsemme taas harjoittelemaan kunnolla, sitä ennen on miesten toki tervehdyttävä.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pelatun ottelun avausjuoksu syntyi toisessa vuorossa Mansen napattua johdon vapaataipaleella. Lisäjuoksun Manselle kopsautti samassa vuorossa Elmeri Lieto. Vedon juoksutili aukesi kolmannessa vuorossa Juho Heikkalan kotiutettua Elmeri Anttilan. Jakson lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannessa vuorossa Mansen kehiteltyä palottoman ajolähdön, sen jälkeen miehen iskivät kotiin Perttu Ruuska ja Lieto. Jakson kolmostilanteet Manselle 9-5.

Toisella jaksolla ei juoksuilla juhlittu, ainoan kotiutuksen iski Mansen Elmeri Lieto toisessa vuorossa. Ottelun kolmostilanteet Manselle 14-9. Vedon parhaana palkittiin 6/9 kärkilyöntitehot kerännyt ja Vedon ainoan juoksun tuonut Elmeri Anttila.

Pelillisesti Pulliainen näki tärkeimpänä nuorten saaman kokemuksen.

– Tämä oli heille kova peli, he saivat kokemusta, itsellenikin oli hyvä nähdä heidän otteitaan tositoimissa. Pelillisesti olen myös varsin tyytyväinen ulkopeliimme, se oli aivan ok.

Veto kohtaa seuraavaksi 29. joulukuuta Hyvinkään Tahkon. Ottelu pelataan Kuopiossa.

Tomi Olli

Luitko jo nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.