Karjankasvattajia palkittiin

Etelä-Pohjanmaan karjakerho palkitsi vuoden 2022 parhaita tuottajia.

ETELÄ-POHJANMAAN karjakerho palkitsi syyskokouksessaan 16. marraskuuta Härmän Kylpylässä pohjalaisia maidontuottajia vuoden 2022 tuotoksista. Tässä järviseutulaisten ja kauhavalaisten palkitut.

Lehmien energiakorjatun maitotuotoksen kilpailussa toiselle sijalle ylsi soinilaisen Esa Saarisen Pärsky, 16897, ja kolmannelle sijalle evijärveläisten Kaisu ja Arto Sirosen Olo, 16296. Maitosuomen runsastuottoisten karjojen utareterveyskilpailun voitti kauhavalainen Ari-Pekka Pahkajärvi. Jalostusarvoltaan paras lehmä ay-sarjassa oli kauhavalaisen Eetu Aron Tanya, hol-sarjassa soinilaisen maatalousyhtymä Saaren Syli oli ennen Aron Taikuria. Jalostusarvoltaan parhaan karjan kilpailussa voiton vei hol-sarjassa Markku ja Kirsi Niemenahon tila, Soini, Ari-Pekka Pahkajärvi sijoittui kolmanneksi. Sk-sarjassa evijärveläisen Aki Ahosen karja oli toinen.

Genomiarvoltaan parhaiden hiehojen jalostuskilpailun paras oli ay-sarjassa Matti Sirosen Upsis, Evijärvi, hol-sarjan kärkikolmikko tulee Kauhavalta: Timo, Kaija-Liisa ja Tomi Hanhikoski Mtyn Talvikki, Tasangon maatilan Tasangon Taltta sekä Eetu Aron Taikuri. Muissa roduissa toiseksi tuli Jari ja Leena Erkkilän Ulpu Kauhavalta.

Satatonnareina ayshire-sarjassa palkittiin alajärveläisten Jenni ja Mikko Salmen Hehku, 100 215, kauhavalaisten Hanne ja Arto Tyynismaan Leidi, 100 289, ja evijärveläisten Kaisu ja Arto Sirosen Keila, 101457. Hol-sarjassa palkittiin kauhavalaisen Eila Rengon Eve, 100 925, Johanna ja Heikki Rintalan Jana, 105 517, Harjulan Maito Oy:n Jutta, 100 930, alajärveläisen Ihamäen tilan Jyppi, 100 580, sekä kauhavalaisten Anna ja Riku Penttalan Itella, 100 075.

Jersey-sarjassa palkittiin vimpeliläisten Seija ja Heikki Kangasahon Hopea, 100 344.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Juttua muokattu 10.12.2023 kello 10.10, korjattu Aki Ahosen karjan sijoitus sk-sarjassa.