Kaikki Kauhavan viidesluokkalaiset kokoontuivat yhteiseen itsenäisyysjuhlaan Kortesjärvelle

Kysymykseen, mitä itsenäinen Suomi merkitsee, Peppi Karila, Ronja Ritala ja Friida Rantala vastasivat, että se on turvallisuutta, Suomi on kaunis maa ja saa olla vapaana.
Kysymykseen, mitä itsenäinen Suomi merkitsee, Peppi Karila, Ronja Ritala ja Friida Rantala vastasivat, että se on turvallisuutta, Suomi on kaunis maa ja saa olla vapaana.

KORTESJÄRVEN Yhtenäiskoululle kokoontuivat 5. joulukuuta kaikki Kauhavan alueen viidesluokkalaiset. Koululaiset saapuivat Kauhavan Yhtenäiskoululta, Kosolan koululta, Ylihärmän Yhtenäiskoululta, Alahärmän kirkonkylän koululta ja Voltin koululta. Kortesjärvi sai tänä vuonna kunnian toimia isäntänä tälle arvokkaalle juhlalle.  

–Tämä on osa Kauhavan perusopetuksen vuosiluokille tarjottavaa kulttuurikasvatussuunnitelmaa, jossa itsenäisyyspäivän juhla on määritelty viidesluokkalaisten ohjelmaksi.  Tämä on hieno mahdollisuus opettaa tapakasvatusta ja juhla, jossa pohjaudutaan perinteisiin, kertoo kulttuuriohjaaja Laura Kivimäki.

Tapahtuma alkoi juhlavastaanotolla, jossa Kortesjärven Yhtenäiskoulun rehtori Anne Sankelo ja kaupunginjohtaja Vesa Rantala kättelivät koululaiset. Ohjelman juonsi kulttuuriohjaaja Laura Kivimäki. Rantala esitti tervetulosanat ja juhlapuheen piti kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Janne Sankelo.

Hienon maisemakuvaesityksen olivat koonneet Kortesjärven viitosluokkalaiset opettajansa Lauri Pellisen kanssa. Esityksessä tuli hienosti ilmi, kuinka tärkeä oma kotiseutu on maisemineen ja rakennuksineen nuorille. 

Kortesjärven Yhtenäiskoulun neljäs- ja kuudesluokkalaiset esittivät runoesityksen. Finlandia-hymnin soittivat Härmänmaan musiikkiopiston oppilaat Kerttu Korpi pianolla ja Kerttu Palomäki viululla. Voltin koulun oppilaat olivat valmistaneet juhlaan instrumentaalisen esityksen, jossa käytettiin boomwhackers-soittimia ja he esittivät kappaleen Synnyinmaan laulu. Taidokasta akrobatiaa saatiin nähdä myös Janina Talvitien, Laura Takalan, Siru Keskisen ja Anette Karin toimesta, hekin myös Voltin koululaisia.

Lopuksi arvokas juhla päättyi yhteiseen Maamme-lauluun sekä mehu- ja kakkutarjoiluun.

Sirpa Kiviaho

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.