Betlehemin Rauhanviesti avasi itsenäisyyspäivän juhlan Evijärvellä

Evipartion kulkue avasi itsenäisyyspäivän vieton juhlavasti tuomalla Betlehemin Rauhantulen Evijärven kunnantalon edustalle.
Evipartion kulkue avasi itsenäisyyspäivän vieton juhlavasti tuomalla Betlehemin Rauhantulen Evijärven kunnantalon edustalle.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN vietto alkoi Evijärvellä juhlavasti, kun Evipartion kulkue saapui Betlehemin Rauhantulen kanssa Evijärven kunnantalon edustalle. Betlehemin Rauhantulen Rauhanviestin luki Mari Alatalo. Koskettava ote Rauhanviestistä:

”Rauhantulen viesti on tänä vuonna erityisen tärkeä. Se ei ole mikä tahansa liekki talven pimeyden keskellä. Se on tullut tänne meille Pohjolan perukoille kädestä toiseen siirtyen. Ihmiseltä ihmiselle, maiden, kielten ja kulttuurien rajat ylittäen. Tänä vuonna rauhantuli muistuttaa konkreettisesti, että kukaan ei täällä elä yksin. Maailma on yhteinen ja lähimmäisen hätä koskettaa myös meitä”.

Rauhan viestin oli tänä vuonna kirjoittanut Partiojohtaja Heidi Jokinen.

Rauhanviestin jälkeen syttyivät kuusen valot Lions Club Evijärven toimesta, jonka jälkeen juhlia siirryttiin jatkamaan valtuustosalin puolelle. Ohjelman salissa aloittivat Evijärven musiikinystävät musisoinnillaan.

Lämminhenkisessä tilaisuudessa kiiteltiin aktiivista yhteistyötä ja tekemisen meininkiä kunnan ja yhdistysten välillä. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esko Ahonen kiitti juhlapuheessaan aktiivisia tahoja, ollen itse myös palkittujen joukossa.

–Tätäkin tilaisuutta on järjestetty yhteisvoimin useamman yhdistyksen kanssa, kiitteli Evijärven kunnan kehittäjäkoordinaattori Sanna Kivimäki.

Kuusi sai ansaitsemansa valoloiston ylleen.
Evijärven musiikin ystävissä soittamassa Sanna Kivimäki, Heli Saari, Satu Lumiaho, Satu Toijala-Saari, Riina Luomansuu ja Kristiina Kuusisaari.
Nuorisovaltuuston juhlapuhe oli Minttu Kangasmetsän käsialaa, lukijoina toimivat seitsemäsluokkalaiset Sanni Ja Laura.
Karoliina Sulkakoski (oik.) luovutti Vuoden yrittäjä -palkinnon Antti Ahopellolle, sekä 4H:n yrityssetelin Ahton Äänentoiston yrittäjä Miko Ahtolle.
Evijärvi-Seura Ry palkitsi Vuoden Uittomiehenä Esko Ahosen. Evijärvi-palkinto ojennettiin liikunnan monitoimimies Aimo Siroselle. Kotiseutuliiton hopeiset ansiomerkit jaettiin seuraaville: Päivi Kultalahti, Sami Kangasmetsä, Jussi Försti, Esko Ahonen, Oskari Rentola, Sanna Kivimäki, Esko Försti, Jorma Uusi-Vähälä, Aimo Sironen.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.