Omien säröjen tuulettaminen on rohkeutta – ”Sinne vaan s***ana!”  

Sointu Borgin räväkkä ja suorapuheinen tyyli antoi ajattelemisen aihetta.
Sointu Borgin räväkkä ja suorapuheinen tyyli antoi ajattelemisen aihetta.
Sointu Borgin räväkkä ja suorapuheinen tyyli antoi ajattelemisen aihetta.
Sointu Borgin räväkkä ja suorapuheinen tyyli antoi ajattelemisen aihetta.

RÖYHKEÄSTI rohkea -kirjan kirjoittaja Sointu Borg puhui yrittäjille Kivitipussa 30. marraskuuta järjestetyssä iltatilaisuudessa. Diili-ohjelman voitosta julkisuuteen ponnahtanut Borg kertoi avoimesti runsaslukuiselle yleisölle omista kokemuksistaan ja alemmuuskompleksista, joka ajoittain yhä edelleen kummittelee olemassaolollaan. Borgilla olikin lohduttava viesti kaikille epävarmuuden tunteita kokeville: ”Älä huoli, ollaan helvetin hukassa kaikki. Ja ne, jotka uhoavat olevansa perillä kaikesta, vasta kuistilla ovatkin.” 

Suorasukaisesta puheestaan tunnettu Borg oli aiemmin samana päivänä vieraillut Vimpelin lukiossa puhumassa Vimpelin ja Lappajärven lukiolaisille.  

–Usein kuulee puhuttavan, että mikä sitä nuorisoa oikein vaivaa. Minä voin kertoa, että ei juuri yhtään mikään. Nuorison on ajateltu olevan piloilla jo Egyptin ajoista lähtien, mutta kysehän on vain siitä, että sukupolvikokemus on eri. Vanhempia voin lohduttaa, että sieltä on parempi painos tulossa. He tulevat murtamaan tämän puhumattomuuden kulttuurin, painotti Borg. 

YRITTÄJIÄ Borg rohkaisi näkyvyyteen ja esillä olemiseen. Hän myös varoitti hirttäytymästä vanhaan kiinni. 

–Toivon, että uskaltaisitte olla ajan hermolla ja kokeilla uusia juttuja, käydä epämukavuusalueella, koska maailma muuttuu koko ajan, nopeampaa kuin koskaan ennen. Yrittäjän kannattaa myös tarkkailla omaa pään sisäistä ääntään ja huomioida, millaista tarinaa kerrot itsestäsi. Yleensä se, mitä soperrat itsestäsi itsellesi, on hirveätä paskaa. Uskalla kertoa itsellesi, että sinussa on potentiaalia, sanoi Borg. 

Hän muistutti, että pienen paikkakunnan ympyröissä on sekä hyvät, että huonot puolensa. 

–Mitä pienempi paikkakunta, sen tiiviimpi yhteisö. Joskus se voi käydä raskaaksi, jos haluaakin kirjoittaa oman tarinansa uusiksi. Muista, että sinulla on siihen oikeus ja kannattaakin pohtia tarkkaan, kenen annatte kajota teidän tarinaanne. Pienissä yhteisöissä pitää olla tarkkana, ettei tunnelmasta tule tukehduttava.  

–Uskalla sanoa ei ja tuottaa myös pettymyksiä. Kaikilla ei tarvitse aina olla hyvä mieli, uskalla vetää rajoja, hän jatkaa. 

Yrittäjät saivat Borgilta kotiläksyksi rikkoa harmoniaa ja pyrkiä pois häpeäsidonnaisesta kulttuurista. 

–Sinun ei tarvitse olla kaikkien pala kakkua, kaikkia ei tarvitse miellyttää. Tätä olen itsekin opetellut, vaikka yhä edelleen tulee hetkiä, kun koen alemmuutta ja ulkopuolisuuden tunnetta. Silloin tsemppaan itseäni, että sinne vaan sa***na! Loppupeleissähän sillä ei ole mitään kosmista merkitystä, vaikka jotenkin mokaisinkin. 

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Vimpelin ja Lappajärven Yrittäjät.

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.