Arja Koriseva johdattelee joulun tunnelmaan Vimpelin kirkossa

Arja Koriseva ja pianisti Minna Lintukangas konsertoivat Ihana joulu-konsertissa Vimpelin kirkossa 4. joulukuuta kello 19.
Arja Koriseva ja pianisti Minna Lintukangas konsertoivat Ihana joulu-konsertissa Vimpelin kirkossa 4. joulukuuta kello 19. Kuva Korisevalta.
Arja Koriseva ja pianisti Minna Lintukangas konsertoivat Ihana joulu-konsertissa Vimpelin kirkossa 4. joulukuuta kello 19.
Arja Koriseva ja pianisti Minna Lintukangas konsertoivat Ihana joulu-konsertissa Vimpelin kirkossa 4. joulukuuta kello 19. Kuva Korisevalta.

JOULUIHMISEKSI tunnustautuva Arja Koriseva konsertoi ahkerasti joulun alla, mutta joulu on aina rauhoitettu perheelle.

–Lämminhenkinen joulun tunnelma on jäänyt lapsuuden kodista hyvin mieleen ja sitä samaa olen halunnut välittää myös omille lapsilleni. Joulu on minulle rauhoittumisen aikaa ja siihen laskeutuminen alkaa jo hyvissä ajoin kuusen haulla mummolan metsästä. Rakastan kuusen tuoksua ja tunnelmaa. Minä voisin pitää joulukuusen olohuoneessa vaikka juhannukseen asti, naurahtaa Arja.

Jouluaaton tunnelman Arja kertoo syntyvän monesta tärkeästä perinteestä. Niihin kuuluvat laulut, jouluherkut, joulurauhan julistus, kirkko ja haudoilla käynti sekä joulupukki. Myös joulusauna on tärkeä perinne, se vie muistot suoraan oman lapsuuden joulumuistoihin.

–Jouluksi lämmitetään aina rantasauna ja sinne kävellään paljain jaloin, vaikka olisi paljonkin pakkasta ja lunta, Arja kertoo.

KORISEVAN laulamat joululaulut ovat kuuluneet monen suomalaisen jouluun jo vuosikymmenten ajan. Joulukonsertit saavuttavat paljon sellaisiakin kuulijoita, jotka eivät muuten käy konserteissa. Tämän vuoden konsertissakin kuullaan rakkaita, perinteisiä joululauluja kuten En etsi valtaa loistoa, Sylvian joululaulu, Varpunen jouluaamuna ja Sydämeeni joulun teen. Vimpelin kirkossa kuullaan myös aivan uusi joululaulu ”Jos vielä yhden joulun”, jonka on säveltänyt ja sanoittanut Onni Lonka.

Laulussa ollaan valokuva-albumin äärellä ja muistellaan menneitä jouluja. Ilmassa on haikeutta, mutta myös iloa ja kiitollisuutta yhteisistä vuosista rakkaiden kanssa. Otamme yleensä paljon valokuvia, mutta harvemmin pysähdymme katselemaan niitä. Siinäpä vinkki kaikille joulunpyhien ajanvietteeksi. Valokuvat ovat myös oiva lahjaidea läheisille yhteisitä tärkeistä hetkistä, pohtii Arja.

–Elämme hyvin monenlaisia ajatuksia ja tunteita herättäviä aikoja ja siksi uskon, että musiikilla on oma erityinen tehtävänsä meille. Siksi toivon, että ihmiset lähtisivät kirkkoon rauhoittumaan, sekä antamaan hetken itselleen ja ajatuksilleen. Laulut antavat voimaa, lohtua ja toivoa. Olen niin onnellinen, että hiljaisten vuosien jälkeen meillä on jälleen mahdollisuus kohdata toisiamme ja olla lähellä läsnä.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.