Aisaparin syyskokous valitsi alueen EU-päättäjät: uutena hallituksen jäsenenä aloittaa Esa Salmela

Aisaparin syyskokous pidettiin 29. marraskuuta Kortesjärven nuorisoseuralla. Kokouksen puheenjohtajana toimi Aulikki Salo ja sihteerinä toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää.

Aisapari ry:n syyskokous pidettiin Kortesjärven nuorisoseuralla 29. marraskuuta. Kokouksen puheenjohtajana toimi Aulikki Salo.

Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Matias Peltonen Ylihärmästä, Esa Salmela Vimpelistä sekä Timo Kivinen ja Kaija Kankaansyrjä Alahärmästä. Erovuorossa ollut Juha Nivukoski Lapualta valittiin uudelleen.

Muut hallituksen jäsenet ovat Sari Oja-Lipasti Lapualta, Jukka Kuoppala Alajärveltä, Esa Takala Lappajärveltä, Sindi Kuoppala Lehtimäeltä, Sarita Salo Kortesjärveltä, Senja Rissanen Kauhavalta sekä Petteri Laukkonen Evijärveltä.

Erovuoroisena Aisaparin hallituksen varajäsen Teemu Kaitalahti Lapualta valittiin uudelleen. Uusina varajäseninä Aisaparin hallitustyöskentelyn aloittavat Vesa Takala Ylihärmästä, Anttu Kivikangas Alajärveltä ja Maria Ahvenniemi Lappajärveltä.

Muut hallituksen varajäsenet ovat Sanna Kivimäki Evijärveltä, Teija Uitto-Kohonen Vimpelistä, Matti Rinnankoski Lapualta, Leena Tynjälä Lehtimäeltä, Kirsi Syrjämäki Lapualta, Riina Isomäki Kortesjärveltä ja Sanna Hede Alahärmästä.  

Hallituksen varajäsenillä on aina läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksissa. Päätöksentekoon varajäsenet osallistuvat, jos varsinainen jäsen on estynyt.

Aisaparin hallituksen jäsenet ovat oman alueemme EU-päättäjiä, sillä he päättävät mitkä hankkeet saavat hankerahoitusta. Hankerahoituksesta 43 prosenttia tulee EU:lta, 37 prosenttia on kansallista rahaa ja 20 prosenttia tulee alueen kunnilta.

Uusi ohjelmakausi 2023–2027 käynnistyi tämän vuoden aikana. Aisaparin uuden strategian nimi ”Virtaa uusissa uomissa” viittaa siihen, että alueen asukkaita ja toimijoita kannustetaan uudenlaisiin innovaatioihin ja kokeiluihin.

Syyskokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion ensi vuodelle. Vuoden 2024 ensimmäiset valintajaksot hankkeille ovat 31. tammikuuta, 29. helmikuuta ja 31. maaliskuuta.

Vanhalla ohjelmakaudella päätöksen saaneita hankkeita on vielä käynnissä noin 50.  Parhaillaan kootaan tietoja päättyneen ohjelmakauden vaikuttavuudesta. Kaikkiaan päättyneellä kaudella myönteisen hankepäätöksen sai 563 hanketta. Hankkeita rahoitettiin 29 miljoonalla eurolla, josta julkisen rahoituksen osuus oli 16 miljoonaa euroa. Tästä 3,2 miljoonaa euroa tuli alueen kunnilta.

Aisapari kokoontui Kortesjärvellä. Kuvat: Marita Mattila.
Aisapari kokoontui Kortesjärvellä.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.