Veto kaatui vaisuun hyökkäyspeliin

Vimpelin Veto
Vimpelin Veto.

Pyrintö-Veto 79–68 (40–34)

Vimpelin Veto palasi naisten Korisliigan tauolta tappiollisesti Tampereen Pyrinnön vieraana. Ottelun avausneljännes sujui varsin tasaisissa merkeissä Pyrinnön viedessä sen neljällä pisteellä. Tamperelaisten lievä hallinta jatkui myös toisella kymmenminuuttisella, mikä tiesi eron kasvamista kuuteen pisteeseen.

Tauon jälkeen Pyrintö kiristi otettaan, ero paisui kolmannella neljänneksellä kahdeksalla pisteellä. Vedon saldo oli ainoastaan yksitoista pistettä. Päätöskymmenminuuttinen ei tuonut muutosta pelin kulkuun Pyrinnön kuitatessa lopulta voiton.

Erittäin merkittävä ero oli kolmen pisteen heitoissa, Veto saalisti niillä kaksitoista pistettä kun Pyrinnön saldo oli 39 pistettä. Levypallot Pyrinnölle 50–41. Erikoinen yksityiskohta on vapaaheittojen määrä, ne Pyrinnölle 19–4.

Vedosta heittivät kaksinumeroisen pistemäärän Sam Breen, 23, Sirena Tuitele, 19, sekä Lasha Petree, 16. Suomalaispelaajien suurin pelaajakohtainen pistemäärä oli neljä.

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kaipaili lisää tehoja.

–Varsin tasaisen peli, Pyrintö onnistui erityisesti kolmannella neljänneksellä kasvattamaan eroa. Puolustuksellisesti kohtuullisen hyvä ottelu, hyökkäyspäässä olisi tarvittu lisää onnistumisia. Heillä taas kolmen pisteen heitot olivat ratkaisevia.

Veto kohtaa seuraavaksi ensi keskiviikkona kotisalissaan Espoo Basket Teamin.

–Voittoa lähdetään tietenkin hakemaan, vaikka nyt tuli tappio, olemme oikealla tiellä.