Vimpelin lukion oppilaat Lia Järvelä ja Janna-Juulia Mäenpää palkittiin Japanin tiedekilpailussa

Janna-Juulia (vas.) ja Lia saivat työstään arvostetun erityispalkinnon.
Janna-Juulia (vas.) ja Lia saivat työstään arvostetun erityispalkinnon GSA (Global Scientist Award) kilpailussa Japanissa.

JAPANISSA Kagoshimassa järjestettiin 12. marraskuuta 2023 kuudennen kerran GSA (Global Scientist Award) kilpailu, johon osallistui 85 tiimiä pääosin Japanista, Kiinasta, Thaimaasta ja Indonesiasta. Suomesta kilpailuun osallistui Vimpelin lukion tiimi Lia Järvelä ja Janna-Juulia Mäenpää, joiden kilpailutyö liittyi kemian ja yritysmaailman välimastoon nimellä ”Salmiakin tuoksun käyttö kaupallisena tuotteena”.

GSA Finland osakilpailu järjestettiin nyt toisena vuonna koskien kaikkia alueemme neljän lukion oppilaita. Kilpailutyöt tulee sijoittua laajasti ajatellen luonnontieteen aloille. Suomen kilpailun järjesti AIRA (Asteroid and Impactite Research Academy) ja Japanissa Kagoshimassa sijaitseva Vimpelin ja Alajärven lukion ystävyyslukio Ikeda Gakuen.

Varsinaisessa kilpailussa Vimpelin tiimi sijoittui 11. sijalle 85 joukkueen kilpailussa. Tiimin tekemää tutkimustyötä ja innovatiivisuutta arvostettiin kuitenkin niin korkealle, että tiimi sai erittäin arvostetun Medipolis Medical Research Institute -erityispalkinnon. Instituutti on maailmankuulu etenkin rintasyövän osalta tehtävästä tutkimuksesta.

Mainos

Tiimi sai kokea kilpailumatkan aikana viiden magnituden suuruisen maanjäristyksen sekä Kagoshiman keskellä olevan Sakurajima-tulivuoren jatkuvan purkautumisen.

Heikki Mäkipää

Kuva on otettu Ikeda Gakuenissa pidetystä esiintymisestä. Juhlapuhujana Janna-Juulia Mäenpää. Kuvat: Emmi Seppälä.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.