Seniorit kokkasivat Pirttisen nuorisoseuralla

Erkki Peltola ja Reijo Kalijärvi kokkaamassa.
Erkki Peltola ja Reijo Kalijärvi kokkaamassa.
Erkki Peltola ja Reijo Kalijärvi kokkaamassa.
Erkki Peltola ja Reijo Kalijärvi kokkaamassa.

AIJJOOS-KERHO on kokoontunut Pirttisen Nuorisoseuralla kerran kuukaudessa tiistaisin jo yli 10 vuotta, eikä se ole kyllä yhtään ihme. Paikalla on yleensä 15–20 aktiivista kerholaista.

–Tämän toiminnan tarkoitus on ikäihmisten hyvinvoinnin vahvistuminen. Aijjoos-toimintaa on Kortesjärvellä, Evijärvellä, Ylihärmässä, Alahärmässä, Kauhavalla ja Lappajärvellä. Vuodessa tulee yli 13 000 kävijäkertaa ja osallistujia on 1 300 eri henkilöä. Aijjoos-toiminta tulee sinne missä ikäihmisiä on, kertoo kehittämispäällikkö Marja-Liisa Nevala.

–Meillä on 30 erilaista ryhmää, ei ole ikärajaa eikä jäsenmaksuja. Kerho on todellakin matalan kynnyksen toimintaa ja kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita, kertoo Marja-Liisa.

Perjantaina 10. marraskuuta Pirttisen Nuorisoseuralla oli todellakin hieno päivä, sillä siellä valmistettiin kokonainen illallinen alusta loppuun saakka ja syötiin se yhdessä kauniisti katetun ja kynttilöin valaistun pöydän ääressä.

Kotitalouden asiantuntija Heidi Peltonen ja Sirkka Försti tekemässä rahkapullia.

Meneillään on Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Marttojen Seniorin eväät -kurssi, jota toteutetaan tällä alueella yhdessä Aijjoos-toiminnan kanssa. Seniorin eväät -hanke liittyy ikäihmisten ruokailuun ja hyvinvointiin. Samalla siinä annetaan ravitsemus- ja kotitalousneuvontaa.

–Hankkeen tarkoituksena on tutustua ja tutustuttaa ikäihmisiä uusiin raaka-aineisiin ja valmistustapoihin. Kasvisproteiinit näyttäytyvät tärkeässä asemassa, kertoo kotitalouden asiantuntija Heidi Peltonen.

Tällä kerralla menyyseen kuului siemennäkkäriä, härkäpapuporkkanapihvejä, possunkäristystä ja perunat ja lisukkeeksi melonisalaatti. Lopuksi juotiin kahvit rahkapullineen.

–Täällä on niin iloinen ja kotoisa meininki, kaikki ovat innoissaan tekemisestä ja yhdessäolosta. On niin mukava lähteä hyvään porukkaan ja ennen kaikkea on mukava syödä yhdessä, kertovat kurssilaiset.

Sirpa Kiviaho

Kaunis kattaus.
Kaunis kattaus on puoli ruokailoa.

Lisää uutisia Kortesjärveltä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.