Aluehallitus päätti esittää Kuusiolinnan palvelusopimuksen irtisanomista

Etelä-Pohjanmaan Aluehallitus päätti esittää Kuusiolinnan palvelusopimuksen irtisanomista.
Etelä-POhjanmaan aluehallitus päätti esittää Kuusiolinnan palvelusopimuksen irtisanomista
Etelä-Pohjanmaan aluehallitus kokousti maanantaina 23.10.

Aluehallitus päätti esittää Kuusiokuntien alueella (Alavuden kaupunki, Kuortaneen kunta, Soinin kunta ja Ähtärin kaupunki) olevan kokonaisulkoistusta koskevan palvelusopimuksen irtisanomista aluevaltuustolle. Päätös syntyi äänestyksellä äänin 7-6.

Päätöksen taustalla oli aluevaltuuston aiempi päätös. Päätöksessä aluevaltuusto päätti palauttaa asian aluehallituksen valmisteltavaksi siten, että sopimuksen jatkoneuvottelut on käynnistettävä lainsäädäntö ja hyvinvointialueen kokonaisetu huomioiden. Osapuolten välillä on käyty jatkoneuvotteluita. Neuvotteluissa ei saavutettu ratkaisua, joka olisi ollut lainmukainen.

Aluehallituksen puheenjohtaja Lasse Hautala totesi, että aluehallituksen päätöksessä oli keskeistä lainmukaisuus ja hyvinvointialueen asiakkaiden yhdenvertaisuus.

–Lainsäädäntö velvoittaa, että hyvinvointialueen on turvattava palvelut yhdenvertaisesti koko alueellaan. Nykyisellä sopimuksella on sidottu hyvinvointialueen resursseja pitkälle tulevaisuuteen Kuusiokuntien alueelle. Järjestely ei ole nykyisen lainsäädännön mukainen. Resurssit tulee voida jakaa tasavertaisesti. Nykyinen sopimus jatkuu vuoden 2025 loppuun, eli kaksi vuotta. Orpon hallitus valmistelee hyvinvointialueita koskevaan lainsäädäntöön ja rahoituslakiin muutoksia, jotka tulisivat voimaan vuoden 2026 jälkeen. Myös tämä linjaus tuo suurta epävarmuutta vuosikymmenen loppuvuosille.

Aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle lausuntoa tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen. Tarkastuslautakunta on pyytänyt selvityksen liittyen henkilöstön riittävyyteen hyvinvointialueella, hankintatoimen resursointiin, palvelustrategian mukaiseen ennaltaehkäisevään toimintatapaan ja sote-kiinteistöjen neliömäärään.

Aluehallitus valtuutti hyvinvointialuejohtajan päättämään yhteistoimintalain mukaisten neuvottelujen aloittamisesta vuoden 2023 aikana. Neuvottelujen organisoinnista vastaa henkilöstöjohtaja.

Kokouksessa käsiteltiin myös virkojen ja toimien muutoksia suun terveydenhuollossa ja vammaisten palveluissa.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.