Aluehallitus äänesti, terveysasemat ja kiirevastaanotot säilyvät toistaiseksi

Hyvinvointialueen pienet terveysasemat ja kiirevastaanotto säilynevät entisellään vielä jonkin aikaa.
Hyvinvointialueen pienet terveysasemat ja kiirevastaanotto säilynevät entisellään vielä jonkin aikaa.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus kävi läpi UTV-ohjelmaa, jonka tavoitteena on saada aikaan 50 miljoonan euron säästöt lähivuosien aikana. Valtuustolle esitetään äänestyksen jälkeen hyväksyttäväksi ohjelmaa, jossa säästöjä etsitään alkuperäistä suunnitelmaa enemmän henkilöstöpuolelta, kun taas palveluita säilyisi aiottua enemmän.

Kiirevastaanottojen keskittäminen ja pienten terveysasemien lakkauttaminen herättivät voimakkaita vastalauseita, joten pieniä sote-toimipisteitä eli vanhoja terveysasemia ei toistaiseksi lakkauteta. Kiirevastaanotot säilyvät niin ikään entisellään kaikilla kahdeksalla paikkakunnalla, jossa ne nykyäänkin sijaitsevat. Asiasta äänestettiin ja keskittämistä päätettiin tarkastella määrä ajoin sitä mukaa kun digitaaliset vastaanotot saadaan käyttöön.

-Ohjelmasta on nyt poistettu yksittäisten kiinteistöjen ja yksiköiden nimet, mutta joka tapauksessa tavoittelemme 20 prosentin säästöä tilaneliöistä. Tavoite on varsin rapsakka, kuvaili hyvinvointialuejohtaja Tero Järvinen.

Alkuperäisessä esityksessä henkilöstöpuolen säästöjä oli 300 000 euroa, mutta nyt tavoite on miljoona euroa.

Ikäihmisten palveluasumista halutaan vähentää. Paikkoja vähennetään hyvinvointialueelta 150. Painopistettä siirretään digipalveluihin ja kotiin tuotaviin palveluihin sekä yhteisölliseen asumiseen.

Mainos

Aluehallituksen tavoite on, että yli 75-vuotiaista vain noin kuusi prosenttia asuisi tehostetun asumisen yksiköissä.

Lisäksi aluehallitus käsitteli hyvinvointialueen vuoden 2024 talousarviota. Se määritteli ensi vuoden talousarvioraamiksi -15 miljoonaa euroa.

Tämä edellyttää UTV-ohjelman hyväksyntää aluevaltuustossa.

Aluevaltuusto päättää ohjelmasta ensi maanantaina.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.