Syksyn tuulia 

Sami Alasara muistuttaa, että haasteita riittää ja niitä on tulossa jatkossakin.

SYKSY koputtelee tulollaan ja luonto hiljentyy kohti talvea, mutta kunnissa sen kun vauhti kiihtyy. Alkuvuodesta alkaneiden hyvinvointialueiden jätti alijäämä ennusteet uhkaavat koko sote-sektoria ja kuntien TE-uudistus puhuttaa ja huolettaa laajasti. Valtio-osuuksien leikkaukset, korkojen nousu, energian hinta, yleinen epävakaus ja sota, sekä ruuan ja polttoaineiden rajusti kasvaneet kustannukset käyvät niin kuntien kuin suoraan kuntalaisten kukkarolle. 

Voisimme siis varmaan yhtyä, että haasteita riittää ja on tulossa jatkossakin. 

Kaiken tämän keskellä haluan uskoa siihen, että nyt jos milloinkaan meidän tulee suunnata katseemme positiiviseen tekemiseen. On asioita, joille me voimme jotain ja on asioita, joihin tulee sopeutua niin yksilöinä, yrityksinä kuin kuntina. Paikoillemme emme voi jäädä. 

Kova ja periksiantamaton työmme Unescon statuksen saamiseksi ainutlaatuiselle alueellemme, otti muutama viikko sitten Marokon Marrakechissä selkävoiton. Matka oli monella tavalla hengenvaarallinen ja osoittikin ihmisen ja yhteiskunnan pienuuden luonnonvoimien edessä. Olimme kirjaimellisesti väärässä paikassa, täpärästi oikeaan aikaan, mutta kuitenkin keskellä kauheuksia ja hävitystä. 

MATKAN järkyttävästä ja nopeasta käänteestä huolimatta äänin 5/3 tulemme saamaan Unescon maailmanvaltuustolta vihreän kortin keväällä 2024, eli kutsun täysivaltaiseksi jäseneksi Unescon Geopark perheeseen. Tämä on huikea osoitus yhteistyöstä, periksiantamattomuudesta ja alueemme ainutlaatuisesta geologisesta perimästä, jonka päälle voimme rakentaa monenlaista elinvoimaa ja tunnettuutta. 

Lappajärvi, Kraatterijärvi Geopark veturina vie matkailupainotteista kuntastrategiaansa muutenkin voimakkaasti eteenpäin. Uskomme vahvaan yhteistyöhön alueellamme ja näemme nämä poikkeavat ajat mahdollisuutenamme kehittää alueestamme vetovoimainen matkailullinen kokonaisuus. 

Mainos

Tämä tarkoittaa vahvaa panostamista alueemme infran kehittämiseen, alueen tunnettuuden määrätietoista kasvattamista, alueen tuotteistamista, lisääntyvää tapahtumatarjontaa, parempia palvelupolkuja, yrittäjyyttä ja verkostoja, sekä mainitsemaani yhteistyötä yli kuntarajojen. 

Lappajärven kuntana me haluamme olla ennen kaikkea mahdollistaja, ja ennakkoluuloton suunnannäyttäjä, joka luo haasteista monenlaisia mahdollisuuksia alueensa ainutlaatuista historiaa ja geologista perimää kunnioittaen. 

Mukavaa ja raikasta syksyn aikaa kaikille!!! 

Sami Alasara 

Kunnanjohtaja, Lappajärven kunta 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.