Inkontinenssi- ja diabetestuotteiden kotiinkuljetuspalvelun asiakkaiden tietoja on saattanut joutua vääriin käsiin

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on pyytänyt sopimuskumppaneiltaan Essity Oy:ltä ja Roche Oy:ltä lisäselvitystä tietomurrosta.
Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on pyytänyt sopimuskumppaneiltaan Essity Oy:ltä ja Roche Oy:ltä lisäselvitystä tietomurrosta.

Inkontinenssituotteiden ja diabeteksen kotihoitoon käytettävien tuotteiden kuljetuspalvelua hoitava yksityinen Westlog Oy on joutunut elokuussa 2023 kyberhyökkäyksen ja henkilötietomurron kohteeksi. Westlog toimii alihankkijana Essity Oy:lle ja Roche Oy:lle, joiden kanssa Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on sopimukset mm. hoitotarvikejakeluun kuuluvien hoitotarvikkeiden kuljetuspalveluista.

Tietomurron vuoksi myös Etelä-Pohjanmaalla asuvien, hoitotarvikejakelun kautta yllä mainittuja tuotteita kotiin tilaavien tietoja on saattanut vuotaa ulkopuolisten tietoon.

Tietomurto voi koskea asiakkaan nimeä, yhteystietoja, mahdollista järjestelmässä ollutta henkilötunnusta sekä tietoa tehdyistä tilauksista.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen omiin tietojärjestelmiin ei ole kohdistunut kyberhyökkäystä tai tietomurtoa.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on pyytänyt sopimuskumppaneiltaan Essity Oy:ltä ja Roche Oy:ltä lisäselvitystä tietomurrosta. Tietovuodon laajuuden ja vaikutusten arviointi on vielä kesken.

Mainos

Ennen kuin tietovuodon laajuus on täysin selvitetty, asiakkaiden on hyvä kiinnittää erityistä huomiota mahdollisiin väärinkäyttöyrityksiin. Jos epäilee omien tietojen väärinkäyttöä ja rikosta, kannattaa olla yhteydessä poliisiin.

Inkontinenssi- ja diabetestuotteiden kotiinkuljetuspalvelun asiakkaiden ei tarvitse olla yhteydessä hyvinvointialueeseen tai tavarantoimittajaan.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue tiedottaa asiakkaitaan ja antaa mahdollisesti tarvittavia toimintaohjeita, kun tilannekuva tarkentuu.

Westlog Oy on asentanut omiin tietojärjestelmiinsä erityisen valvontajärjestelmän ja tehnyt ilmoituksen tietomurrosta tietosuojavaltuutetulle ja poliisille.

Toimenpiteiden jälkeen kotiinkuljetukset ovat jatkuneet ennallaan.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.