Hyvinvointialueen säästöpäätöksiä siirretty

Aluevaltuusto merkitsi tiedoksi hyvinvointialueen osavuosikatsauksen tammi–syyskuulta. Ennusteen mukaan koko vuoden alijäämä tulisi olemaan 40,4 miljoonaa euroa.
Aluevaltuusto merkitsi tiedoksi hyvinvointialueen osavuosikatsauksen tammi–syyskuulta. Ennusteen mukaan koko vuoden alijäämä tulisi olemaan 40,4 miljoonaa euroa.

ETELÄ-POHJANMAAN hyvinvointialueen säästöpäätöksiä on päätetty siirtää viikolla eteenpäin aluehallituksen toimesta. Tuottavuusohjelman esitykset ovat herättäneet paljon kannanottoja ja arvostelua. Maanantaina 2. lokakuuta pidetään valtuustolle aiheesta seminaari, jonka jälkeen aluehallitus tekee esityksen 3. lokakuuta. Aluevaltuuston lopullinen päätös on tarkoitus tehdä 9. lokakuuta.

Ohjelma sisältää suuria muutoksia palveluihin, toimipisteiden lakkauttamisia, ynnä muita toimenpiteitä, joiden on katsottu muun muassa vaarantavan potilasturvallisuutta.

Mainos

Yle uutisoi, että virkamiesesitys ei kelvannut sellaisenaan aluehallitukselle. Hallituksen jäsen Kai Pöntinen (kok.) kertoo, että keskustelua käytiin pitkään ja hyvässä hengessä.

Pöntisen mukaan varapuheenjohtajat Sami Keskinen (kok.) ja Anneli Jäätteenmäki (kesk.) olivat puheenvuoroissaan esittäneet, että virkamiesesitykseen tehdään muutoksia ja asian käsittely jatkuu ensi viikolla.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.