Valmiussuunnitelma valtuustolle, kunnanviraston kokoustilojen vuokrat päivitettiin

Vimpelin kunnanhallitus kokousti 18. syyskuuta käsitellen muun muassa laadittua valmiussuunnitelmaa. Arkistokuva.
Vimpelin kunnanhallitus kokousti 18. syyskuuta käsitellen muun muassa laadittua valmiussuunnitelmaa. Arkistokuva.
Vimpelin kunnanhallitus kokousti 18. syyskuuta käsitellen muun muassa laadittua valmiussuunnitelmaa. Arkistokuva.
Vimpelin kunnanhallitus kokousti 18. syyskuuta käsitellen muun muassa laadittua valmiussuunnitelmaa. Arkistokuva.

18. syyskuuta kokoontunut Vimpelin kunnanhallitus hyväksyi henkilöstö- ja koulutussuunnitelman vuosille 2024–2025 sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman vuosille 2023–2028. Valmiussuunnitelman yleinen osa päätettiin viedä kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi. Vimpelin kunnan varautumisen ja valmiussuunnittelun tavoite on kunnan strategiaa tukien turvallisen elinympäristön luominen, kunnan palvelutuotannon mahdollisimman häiriötön hoitaminen kaikissa olosuhteissa, häiriötilanteiden hallinta ja niistä toipuminen. Kunnan varautumistyötä johtaa kunnanjohtaja yhdessä kunnanhallituksen kanssa. Varautumistoimenpiteitä ovat muun muassa valmiussuunnittelu, jatkuvuuden hallinta, etukäteisvalmistelut, koulutus ja valmiusharjoitukset. Valmiussuunnittelun tarkoituksena on turvata kuntaorganisaation toiminta ja erityisesti sen perustehtävän hoitaminen kaikissa oloissa. Valmiussuunnitelman yleisen osan lisäksi toimialat, tytäryhtiöt ja muut yksiköt varautuvat häiriö- ja poikkeusolojen kriisijohtamiseen ja tehtäviin valmius- ja jatkuvuussuunnitelmillaan, kunnan kiinteistöille tehdyillä pelastussuunnitelmilla, resursoinnilla ja harjoittelemalla säännöllisesti suunnitelmien mukaista toimintaa.

Suunnitelmaa täydentävät yhteistyöviranomaisten valmiussuunnitelmat, sekä niiden yritysten valmiussuunnitelmat, joiden toiminta perushuollon, teollisuustuotannon, energiahuollon ja infrastruktuurin alueilla ovat kunnan toimintojen kannalta välttämättömiä.

Mainos

Valmiussuunnitelman yleisen osan tekstiosa on julkinen asiakirja, mutta sen liitteet sekä muut osat liitteineen ovat salassa pidettäviä.

KUNNANVIRASTON kokoustilojen vuokrat päivitetään 1. lokakuuta lukien. Kunnanhallituksen kokoushuoneen voi vuokrata 20 eurolla per kokous/päivä ja valtuustosalin 50 eurolla. Hintoihin lisätään arvonlisävero. Kokoustiloista ei ole peritty vuokraa kuntien väliseen yhteistoimintaan liittyvistä kokouksista eikä Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun tai muiden yritysten, joissa kunta on osakkaana, sovittelutoimiston, maanmittauslaitoksen, metsäkeskuksen ja kunnanvaltuustossa edustettuna olevien puolueiden paikallis- ja kunnallisjärjestöjen kokouksista ynnä muista tilaisuuksista eikä kyläyhdistysten kokouksista.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.