Pallo pyörii 

Joukkuekuva EU/Lave yhteisjoukkueen kevätkierroksen viimeisestä pelistä Kälviältä, kun sarjan nousu Ykköseen varmistui. Kuva: Ville Paalanen.
Joukkuekuva EU/Lave yhteisjoukkueen (EULA YJ) kevätkierroksen viimeisestä pelistä Kälviältä, kun sarjan nousu Ykköseen varmistui. Kuva: Ville Paalanen.
Joukkuekuva EU/Lave yhteisjoukkueen kevätkierroksen viimeisestä pelistä Kälviältä, kun sarjan nousu Ykköseen varmistui. Kuva: Ville Paalanen.
Joukkuekuva EU/Lave yhteisjoukkueen (EULA YJ) kevätkierroksen viimeisestä pelistä Kälviältä, kun sarjan nousu Ykköseen varmistui. Kuva: Ville Paalanen.

LAPPAJÄRVEN VEIKKOJEN Pallo pyörii Järviseudulla -hanketta on testailtu ja käynnistelty kesän ajan. Hanke toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella, yhteistyössä Evijärven Urheilijoiden kanssa. Hankkeen eri osa-alueiden yksi tärkeimpiä tavoitteita on uusien harrasteryhmien perustaminen. 

–Kesän aikana kokeiltiin Lappajärvellä ja Evijärvellä Suomen Palloliiton valtakunnallista Perhefutis -konseptia. Perhefutis on 3–5-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnattua yhteistä harrastamista ilman suorituspaineita. Palaute oli hyvää ja nyt tulevan talven aikana Perhefutis-ryhmät käynnistetään Evijärvellä, Lappajärvellä, Vimpelissä ja Alajärvellä. Käynnistymisen aikataulu vaihtelee paikkakunnittain, kertoo seuran toiminnassa eri ikäryhmiä valmentava Jaakko Anttila

Pallo pyörii -hankkeen yksi teemoista on yhdenvertaisten, tasa-arvoisten ja saavutettavien liikunnan harrastusmahdollisuuksien edistäminen. Tätä Lappajärven Veikot ovat toteuttaneet vahvalla seurayhteistyöllä Evijärven kanssa. 

–Yhdistämällä voimavarat Evijärven kanssa pystyimme kilpailla kaupunkien joukkueita vastaan. Perustimme P12 (12-vuotiaiden poikien) sarjaan kilparyhmän ja nousimme syksyksi Etelä-, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan yhteiseen ykköseen. Sarjaan pääsi kymmenen Pohjanmaan parasta seuraa. Tämä on loistava esimerkki siitä, mihin kahden paikkakunnan seurayhteistyöllä on mahdollista päästä, iloitsee Anttila. 

Mainos

–Tulevaisuuden toiveena on jatkossakin mahdollistaa joukkueet heille, ketkä haluavat harrastaa tavoitteellisesti. Jos kilpailutoiminta on kaukana toisella paikkakunnalla, se ei ole enää yhdenvertaista. Harrastusten kustannukset nousevat ja myös vanhemmilta vaaditaan enemmän resursseja. Joskus harrastus voi jäädä pois kokonaan pitkien välimatkojen takia. Me haluamme, että harrastus pysyisi mahdollisimman pitkään arjessa mukana, ettei tulisi niin sanottua drop out -ilmiötä. 

SEURALLA on takana aktiivinen kesä ja syysloman jälkeen käynnistyy jälleen uusi kausi. Harrastajia löytyy joka ikäryhmästä mukavasti yli kuntarajojen. Lappajärven Veikot tarjoavat jalkapalloa Perhefutiksesta P13 -sarjaan asti. Uudet harrastajat ovat myös tervetulleita toimintana.    

–Haluamme tehdä pitkäjänteistä työtä harrastamisen eteen ja kouluttaa myös uusia valmentajia. Suomen Palloliiton valmentajakoulutuksiin on ollut mielenkiintoa ja mahdollisuuksien mukaan niitä pyritään toteuttamaan, sanoo Anttila. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.