Uusimmat kesäblogit:

Tekoälyä yrittäjille

JAMIn toimipisteessä Alajärvellä kokoontui tekoälystä kiinnostuneita yrittäjiä koulutuksen etäkatsomoon tiistaiaamuna 12. syyskuuta.
JAMIn toimipisteessä Alajärvellä kokoontui tekoälystä kiinnostuneita yrittäjiä koulutuksen etäkatsomoon tiistaiaamuna 12. syyskuuta.

TEKOÄLY on tullut helposti tavallisen tallaajan saataville. Enää se ei ole vain suurten yritysten tai teknologiayritysten leikkikalu, muistuttaa SeAMKin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeissa toimiva asiantuntija Teemu Virtanen. Häntä kuultiin tiistaiaamuna Jamin tilojen etäkatsomossa. 

Kolmen kokoontumisen Tekoälyä yrittäjälle -koulutussarjan mahdollistavat SeAMK, MYRSKY – Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio Länsi-Suomessa -hanke. Kokoontumisiin on yrittäjällä ollut mahdollisuus osallistua joko paikan päällä Seinäjoella tai Alajärvellä järjestetyissä etäkatsomoissa. Viimeisin koulutustilaisuus järjestetään 26. syyskuuta. Siinä perehdytään siihen, kuinka tekoäly voi auttaa esimerkiksi asiakasryhmien löytämisessä tai perehdytysoppaan luomisessa. 

Yrittäjien keskuudessa tekoäly nähdään nimenomaan mahdollisuutena, mutta monelle asia on vielä uusi.  

–Koulutus antaa hyvän pohjan ensiaskeleisiin tekoälyn parissa. Erityisesti kiinnostaa, kuinka tekoälyn avulla olisi mahdollista vapauttaa resursseja ja helpottaa työvaiheita, sanovat koulutuksiin osallistuneet yrittäjät.  

Tekstipohjaisella tekoälyllä (esimerkiksi ChatGPT) on mahdollista luoda lähes mitä tahansa tekstiä. Pienellä perehtymisellä tekoälystä on mahdollista saada apua esimerkiksi tekstin kääntöön, verkkosivujen tai tuotteiden esittelytekstiin, sähköpostien luontiin tai esimerkiksi tekstin tiivistämiseen. 

Kuvatekoälyn avulla, (esimerkiksi DALLE-2) voit luoda uniikkeja kuvia markkinointiin, parantaa huonolaatuisia/vanhoja kuvia tai luoda esimerkiksi logoja. 

Molemmista on olemassa ilmaisversiot, joilla pääsee mainiosti alkuun. Sekä ChatGPT, että DALLE-2 vaativat tunnusten luomisen ja kirjautumisen. Se on kuitenkin helppo ja nopea prosessi, joten tekoälyyn tutustuminen on lähinnä vain omista intresseistä kiinni.  

Lisätietoja koulutuksesta antaa Marjo Vistinaho SeAMKista. 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Paavolan koulun teema oli viime vuonna "Riidat ratkotaan puhumalla".

”Kaikki kiusaaminen on väkivaltaa”

Uutisoimme, kuinka Paavolan koulun vanhemmat halusivat nostaa esille koulun toimintakulttuurin puutteita liittyen koulussa tapahtuneisiin uhkaustilanteisiin

Paavolan koulun teema oli viime vuonna "Riidat ratkotaan puhumalla".

”Kaikki kiusaaminen on väkivaltaa”

Uutisoimme, kuinka Paavolan koulun vanhemmat halusivat nostaa esille koulun toimintakulttuurin puutteita liittyen koulussa tapahtuneisiin uhkaustilanteisiin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.