Veto jatkaa taisteluaan

Veto-kapteeni Janne Mäkelä on valmiina iskemään tarvittavat juoksut Jymyn kentästä.
Veto-kapteeni Janne Mäkelä on valmiina iskemään tarvittavat juoksut Jymyn kentästä.
Veto-kapteeni Janne Mäkelä on valmiina iskemään tarvittavat juoksut Jymyn kentästä.
Veto-kapteeni Janne Mäkelä on valmiina iskemään tarvittavat juoksut Jymyn kentästä.

Vimpelin Veto jatkaa taisteluaan miesten Superpesiksen finaalisarjassa Sotkamon Jymyä vastaan. Sinivalkoiset lähtevät lauantaina Saarikentällä jatkuvaan sarjaan 2-0 tappioasemasta. Mestaruus irtoaa kolmella voitolla. Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen odottaa viikonloppua levollisena.

– Olemme valmistautuneet normaalisti, samalla tavalla kuin on kauden aikanakin tehty. Olemme käyneet asioita läpi, totesimme yhdessä ettemme ole päässeet toivottuun moodiin henkisesti eikä pelillisesti.

– Mukana on ollut yliyrittämistä, sillä halu tehdä onnistuneita asioita joukkueen eteen on ollut valtavan suuri. Nyt lähdemme kentälle entistä vapautuneempana, se on avain onnistuneisiin suorituksiin.

Pelillisesti Veto ei ole päässyt kahdessa finaalissa hyödyntämään sisäpelivoimaansa maksimaalisesti

– Emme ole tosiaan päässeet pelaamaan koko joukkueella niin laajasti kuin haluamme. Siinä on iso parantamisen paikka, jonka uskon toteutuvan.

Veto-kapteeni Janne Mäkelä on myös rauhallisella mielellä, vaikka sanoo viikon olleen pitkä kolmatta finaalia odotellessa.

– Onhan tämä ollut odottelua, on ollut vain keksittävä käpisteltävää, että viikko rullaa eteenpäin.

Mäkelä ei näe minkään ison asian menneen väärin kahdessa aiemmassa finaalissa, hän kaipaa silti pientenkin virheiden minimointia.

– Vastustaja on tehnyt kummassakin pelissä juoksun enemmän, eli isosti ei ole mikään pettänyt. Silti on raadollista, että isot voitot ovat 2-0.

– On selvää, että vastassa on kova joukkue, joka rokottaa pienistäkin virheistä, niihin ei ole enää varaa. Myöskään sisäpelimme ei ole ollut riittävän rautaista.

Kysyttäessä, onko tilanne ollut pitkälti se, että Jymy on pelannut lähes maksimitasollaan kun taas Veto on jäänyt omastaan selkeästi, antaa Mäkelä myöntävän vastauksen.

– Näinkin voi osittain sanoa. Olemme silti rakentaneet tilanteita, juoksun lyöminen on ollut turhan hankalaa. Vastustaja on katsonut tarkasti videoita, meidän on keksittävä uutta.

– Jatkossa lähdetään voittamaan tilannetta kerrallaan, olemme käyneet suunnitelmaa läpi. Juoksut on vain raavittava Jymyn ulkokentästä, vaikka he ovat tehneet kovia suorituksia, paikkoja löytyy varmasti.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.