Uusimmat kesäblogit:

Antti Ahopelto sai arvostetun palkinnon Teostolta

Antti Ahopelto yhdessä Etiketti-yhtyeensä kanssa on kiertänyt ahkerasti tanssilavoja koko kesän. Kuva: Mira Tiinanen Photography.
Antti Ahopelto yhdessä Etiketti-yhtyeensä kanssa on kiertänyt ahkerasti tanssilavoja koko kesän. Kuva: Mira Tiinanen Photography.

TEOSTO on myöntänyt arvostetun Vuoden raportoija -tunnustuksen ja 2 000 euron palkintosumman evijärveläiselle tanssiartisti Antti Ahopellolle. Ahopelto kiertää tanssilavoja yhdessä Etiketti-yhtyeensä kanssa ja on alusta asti tehnyt tunnollisesti keikoistaan esitysilmoitukset. 

–Se on ollut aina itsestään selvyys, jokaisen kuuluu saada tehdystä työstä korvaus. Ajattelen, että esitysilmoitus on yhtä tärkeä kuin keikka. Useinkin on tullut aina Teosto-maksujen korvauspäivänä lauluntekijöiltä kiitosviestejä tehdyistä ilmoituksista. Ymmärtääkseni he pystyvät melko yksityiskohtaisesti näkemään ilmoituksen tiedot. Kuka ilmoituksen on tehnyt, missä ja niin poispäin. Minä olen kiitokseen aina vastannut, että kiitos itsellesi lauluista, kertoo Ahopelto. 

Tunnustus on lisännyt tunnettavuutta lauluntekijöiden parissa entisestään. 

–Se merkitsee paljon, kun oma nimi tulee lauluntekijöiden tietoon. Nyt on ottaneet yhteyttä sellaisetkin lauluntekijät, joille itse olen laittanut viestiä jo vuosia sitten saamatta ikinä vastausta. Yleensä olen levyprojektin aikana itse tosi aktiivinen heidän suuntaansa, mutta en niin aktiivinen, kun projektia levyn suhteen ei ole. Nyt olen päättänyt, että tänä vuonna en tee enää uutta musiikkia, katsotaan sitten ensi vuonna taas. 

KOLMINKERTAINEN Tangoprinssi on kiertänyt lavoja vuodesta 2005. Vuonna 2019 Ahopelto jätti sähköasentajan työt kokonaan ja ryhtyi kokopäiväiseksi artistiksi. 

–Keikkailin kyllä jo ennen vuotta 2005 paikallisen orkesterin kanssa, mutta harvakseltaan. Musiikki on aina vetänyt puoleensa. Isän isä oli monipuolinen soittaja, hän soitti haitaria, viulua ja sahaa. Laulupuoli on periytynyt ehkä enemmän äidin puolelta. 

Kesän ajan Ahopelto on kiertänyt tanssilavoja ahkerasti ja näyttäisi siltä, että tänä vuonna 200 keikan raja menee rikki. Kesällä tien päällä kului aikaa joinakin viikkoina joka päivä. Suurin osa keikoista on Etelä-Suomessa, mutta viime aikoina keikkoja on riittänyt enemmän myös Etelä-Pohjanmaalla. 

–Oikeastaan voisi sanoa, että yksi keikka muutti merkittävästi kurssin suuntaa. Kortesjärven Rantamaja otti meidät keikalle vuonna 2016 ja väkeä oli paikalla ihan törkeän paljon, nauraa Ahopelto. 

–Rantamajan keikan jälkeen aloimme vähitellen päästä myös muihin paikkoihin Pohjanmaalla. Vuoden 2016 jälkeen olemme olleet siellä joka kesä, parhaimpina kaksikin kertaa, kuten tänä kesänä. Molemmissa illoissa oli kesän parhaimmat yleisömäärät.  

LOKAKUUSSA Antti Ahopelto esiintyy Alajärven koulukeskuksessa yhdessä Kari Hirvosen, Jarkko Yli-Sikkilän ja Jarkko Järvenpään kanssa. Säestyksestä vastaa Pertti Jalosen Juhlaorkesteri. Evijärven Nuorisoseuralla Ahopelto esiintyy yhdessä Etiketti-yhtyeensä kanssa 29. lokakuuta. 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.