Viivästyksiä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueen Rinki-ekopisteiden tyhjennyksissä

Rinki-ekopisteiden tyhjennykset voivat viivästyä urakoitsijan kalustorikon vuoksi.
Rinki-ekopisteiden tyhjennykset voivat viivästyä urakoitsijan kalustorikon vuoksi.
Rinki-ekopisteiden tyhjennykset voivat viivästyä urakoitsijan kalustorikon vuoksi.
Rinki-ekopisteiden tyhjennykset voivat viivästyä urakoitsijan kalustorikon vuoksi.

Rinki-ekopisteiden tyhjentämisessä Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla on viivästyksiä.

–Viivästykset johtuvat kuljetusurakoitsijamme kaluston rikkoutumisesta. Valitettavasti perjantain 8.9. jälkeen kaikkia alueen ekopisteitä ei ole kyetty tyhjentämään, tiedottaa aluepäällikkö Harri Patana Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:sta.

–Oletettavaa on, että tyhjennykset käynnistyvät jälleen keskiviikkona. Tämän jälkeen menee valitettavasti useita päiviä, että kaikki tyhjentämättä jääneet säiliöt päästään tyhjentämään. Viive koskee erityisesti muovi- ja kartonkipakkaussäiliöitä.

Koska Rinki-ekopisteiden kaikkia pakkausjätesäiliöitä ei kyetä tyhjentämään tavalliseen tapaan, jotkut säiliöt täyttyvät.

–Pyydämme asukkailta kärsivällisyyttä: mikäli säiliö on täynnä, pakkausjätteitä ei pidä jättää maahan säiliön ulkopuolelle. Tämä hidastaa säiliöiden tyhjentämistä ja kerää alueelle ylimääräistä jätettä. Pakkausjätteet myös leviävät helposti tuulen mukana ympäristöön. Mikäli on mahdollista säilyttää pakkausjätteitä kotona, voi olla järkevää tehdä niin, kunnes tilanne normalisoituu. Pahoittelemme tästä viivästyksestä asukkaille aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa.

Anna palautetta

Asukkaiden palaute ekopisteiden toiminnasta on tärkeää. Rinki seuraa pisteiden täyttymistä ja siisteyttä päivittäin valvonnan ja punnitusten avulla. Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä ja sotkujen siivoaminen on myös kallista.

Useista Rinki-ekopisteistä on saatavilla arviot tyhjennys- ja siivousajoista osoitteessa rinkiin.fi/ekopisteet. Ajat ovat arvioita, joihin esimerkiksi pyhäpäivät ja muut poikkeukset voivat vaikuttaa.

Jos ekopisteen keräyssäiliö on täynnä, siitä kannattaa ilmoittaa heti. Jätteitä ei tule jättää maahan.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös osoitteessa rinkiin.fi/asiakaspalvelu.

Luitko jo nämä uutiset?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.