Ilkivalta Luoma-ahon vanhassa kyläkoulussa järkyttää

Luoma-ahon vanhan kyläkoulun sisätiloissa on jopa väliovet laitettu säpäleiksi.
Luoma-ahon vanhan kyläkoulun sisätiloissa on jopa väliovet laitettu säpäleiksi.
Luoma-ahon vanhan kyläkoulun sisätiloissa on jopa väliovet laitettu säpäleiksi.
Luoma-ahon vanhan kyläkoulun sisätiloissa on jopa väliovet laitettu säpäleiksi.

LUOMA-AHON vanhaan kyläkouluun suoritettu tarkistuskäynti 6. syyskuuta koki synkän käänteen, kun sisätilojen täydellinen tuho paljastui kyläyhdistyksen edustukselle ja kaupungin henkilökunnalle. 

–Oli tarkoitus kyläseuran ja teknisen toimen henkilöiden kanssa kartoittaa kiinteistöön jätettyä kalustoa. Siellä oli paljon sellaista, mitä kyläseura olisi voinut hyödyntää. Nyt kaikki, missä on ollut lasia, on rikottu, kertoo Alajärven kaupungin sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto

Näky koulun tiloissa on lohduton. Lattiat ovat täynnä sirpaleita, väliovia on rikottu palasiksi, kaapeista on heitetty tavarat lattialle. Käytännössä kaikki, mikä käsiin on osunut, on rikottu. Työkaluina on käytetty todennäköisesti eteisestä löytynyttä rautalapiota ja lattialla makaavaa pesäpallomailaa. Myös pihalta löytynyt rautakuula on saanut maistiaisia lasisista väliovista. 

Pesäpallomailalla on mäiskitty vähän sinne sun tänne, jälki sen mukaista.

–Kovan sotkun ovat saaneet aikaiseksi. Eniten harmittaa kuitenkin se, että käypää tavaraa on hajotettu. Koulu on ollut pois käytöstä, mutta itsestäänselvyys luulisi olevan, että se ei oikeuta menemään sisälle. Siellä on nyt isolla rahalla tuhottu toisen omaisuutta, sanoo Kaunisto. 

–Koulun tiloissa on tehty ilkivaltaa ennenkin, mutta ei tämän kaltaista tuhoa. Tällaista käytöstä on vaikea ymmärtää. 

Sisälle on murtauduttu tämän ikkunan kautta.

Sisätiloihin on murtauduttu maantien puoleisesta ikkunasta. Se on rikottu ja alle on asetettu puupölkky nousua helpottamaan. Myös päiväkodin läheisyydessä sijaitseviin vanhoihin luokkatiloihin on murtauduttu useamman kerran jo aiemminkin, mutta nyt rikotun ikkunan tilalle laitettu vanerilevy on hakattu pois. Paikkoja rikottu ja liitutaululle jätetty viestejä. 

 –Kaikkinensa tämä tuho on saatu aikaan perjantain ja keskiviikon välisenä aikana. Todennäköisesti paikalla on käyty useampana iltana, pohtii Kaunisto. 

Rakas vanha koulumme, lukee liitutaulussa sotkujen keskellä. Toinen liitutaulu on täytetty rasistisilla kommenteilla.

LUOMA-AHON kyläkoulu poistettiin käytöstä vuonna 2019. Pihapiirissä toimii vielä päiväkoti omassa rakennuksessaan. Vahinkojen laajuutta ja jatkotoimenpiteitä arvioidaan parhaillaan ja aiheesta tehdään tutkintapyyntö.  

Vessanpönttö on tungettu täyteen johtoja. Toisen huoneen nurkkaan on virtsattu.
Näky on yhtä surullinen joka huoneessa.
Tästä ikkunasta on tultu sisään useamman kerran.
Tuhoilun lomassa on maistunut keittiöstä löytynyt välipala.
Kaikki käsiin osunut on hajotettu.
Tavaroiden levittämiseen ja hajottamiseen on käytetty aikaa.
Täällä tuoksuu lapsuus.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.