Luoma-ahon koulun kohtalolle sinetti

Valtuusto äänesti, siirretäänkö Luoma-ahon koulun jatkosta päättämistä. Tuomo Tallbacka, Annika Pitkänen, Marjo Vistiaho ja Marko Viitasaari painoivat nappia.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vaikka valtuusto viime huhtikuussa linjasi, että koulu jatkaa, sen rakenteissa havaittujen vaurioiden vuoksi koululaiset käyvät nyt koulua parakissa ja Hoiskon koululla. Kesäkuussa kaupunginvaltuusto päätti, että koulun tilanne ratkaistaan seuraavin reunaehdoin: uusia tiloja ei rakenneta eikä vuokrata, vaan oppilaat sijoitetaan olemassa oleviin tiloihin.

Ensi lukuvuonna Luoma-ahon koululaisia olisi 38, mutta määrä laskee lähivuosina niin, että 23-24 oppilaita olisi 27. Heidän kaikkien lasketaan sopivan Hoiskon koulun tiloihin. Kyläseura ja paikalliset yritykset ovat tukeneet koulua voimakkaasti kaupungin kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen myötä. Mäkelä Alun emoyhtiö tarjoutui rakentamaan koululle uudet tilat, jotka kaupunki voisi vuokrata toimintaan. Kaupunki laski koulun lopettamisesta koituvan 190 000 euron säästön, josta osa kuluu kuitenkin koulukuljetusmaksuihin.

Olli Ketola (vas.) esitti asian käsittelyn siirtämistä, koska piti asiakirjoja ristiriitaisina ja arvosteli asiantuntijalautakunnan suitsimista asiaa valmisteltaessa. Hän myös epäili yritysten, kyläyhdistyksen ja kaupungin välisen sopimuksen purkamiseen liittyvän epäselvyyksiä, joiden selvitteleminen oikeudessa tulisi maksamaan kaupungille paljon:

–Tässä asiassa ei ole voittajia, jos tämä ratkaistaan tänä päivänä.

–Luottamus on mennyt vähän liian moneen tahoon, totesi Raimo Vistbacka (sin.) arvostellen asian valmisteluprosessia.

Ketolan esityksessä ehdotettiin ulkopuolista selvittäjää, neuvottelujen jatkamista, oppilas- ja yritysvaikutusten arviointia sekä ryhmien keskustelua ennen asian jatkokäsittelyä. Siirtoesitystä kannatettiin, mutta äänestyksessä se hävisi 21-14. Puheenjohtaja Antti Joensuu napautti nuijansa pöytään heti äänestyksen jälkeen ja niin sinetöitiin kyläkoulun kohtalo. 12 valtuutettua jätti asiasta eriävän mielipiteensä sillä perusteella, että tilanne yhteistyösopimuksen osalta oli epäselvä ja asia olisi vaatinut lisäselvityksiä.

KAUPUNGINVALTUUSTO hyväksyi veroprosenttien säilyttämisen ensi vuonna nykyisellä tasolla. Tuloveroa maksetaan 21,75 prosenttia, yleinen kiinteistövero on 0,93, vakituisten asuinrakennusten 0,50, muiden asuinrakennusten 1,10, rakentamattoman rakennuspaikan 3,0, yleishyödyllisten yhteisöjen 0 ja voimalaitosten 3,10 prosenttia.

Valtuusto hyväksyi keskustan valtuustoryhmän ja Saukonkylän kyläseuran aloitteen viemäriverkon rakentamiseksi Koskenvarrelle ja Saukonkylään. Kuluvan vuoden talousarvioon varataan 20 000 euron lisämääräraha viemäröintisuunnitelman laatimiseksi.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA