Evijärvellä nautittiin Yrittäjän päivänä kunnan ja yrittäjien aamukahvit Mäntyhovissa

Kymmenkunta yrittäjää oli tullut aamupalalle Mäntyhoviin. Evijärven kunnanjohtaja Mikko Huhtala kertoi kuulijoille kunnan kuulumisia.
Kymmenkunta yrittäjää oli tullut aamupalalle Mäntyhoviin. Evijärven kunnanjohtaja Mikko Huhtala kertoi kuulijoille kunnan kuulumisia.
Kymmenkunta yrittäjää oli tullut aamupalalle Mäntyhoviin. Evijärven kunnanjohtaja Mikko Huhtala kertoi kuulijoille kunnan kuulumisia.
Kymmenkunta yrittäjää oli tullut aamupalalle Mäntyhoviin. Evijärven kunnanjohtaja Mikko Huhtala kertoi kuulijoille kunnan kuulumisia.

TIISTAIAAMUN aluksi Evijärven Yrittäjien puheenjohtaja Karoliina Sulkakoski toi esiin huolestuttavat uutiset isojen rakennusalan yritysten kaatumisista sekä yleisestä kustannusten noususta. Hän pohti sitä, kuinka paljon yrittäjät voivat sopeuttaa omaa toimintaansa näissä olosuhteissa. Monia muutoksiakin on tullut ja tulossa, kuten uudet hyvinvointialueet sekä työ- ja elinkeinopalvelujen uudistus.

−Evijärvellä on sikäli hyvä tilanne, että täällä on monia erikokoisia yrityksiä ja lisäksi oman yrityksen kautta voidaan työllistyä myös toisessa yrityksessä. Tällainen monimuotoisuus antaa yrityksissä sopeutumisvaraa.

Evijärven kunnanjohtaja Mikko Huhtalan mukaan kunnan alkuvuosi on sujunut odotettua paremmin ja budjetti tulee olemaan ylijäämäinen. Ensi vuosi jännittää silti jonkun verran verotulojen kehityksen osalta.

−Toivotaan, että sitkeä yrittäjähenki Etelä-Pohjanmaalla ja Evijärvellä kuitenkin kannattelee, kuten myös yritysten monipuolinen rakenne ja muutoskyky.

Evijärven kunnan henkilöstössä on tapahtunut muutoksia ja uusia työntekijöitä on aloittanut kesän aikana. Kunnan rakennushankkeista päiväkodin laajennusosa on valmistunut ja ollut toiminnassa jo kuukauden ajan. Koulukeskukseen liittyvien toimenpiteiden valmisteluja ollaan myös aloittamassa.

TE-uudistuksen suhteen Huhtala toivoo, että uudet alueet tulevat tekemään tiivistä yhteistyötä yli rajojen, niin, että alueen reunoilla olevat kunnat voivat hyödyntää palveluja eri suunnista.

Kehittämispäällikkö Jani Takamaa JPYP:stä kertoi Evijärven kunnan tehneen kesäkuussa päätöksen liittymisestä Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun osakkaaksi.

−Näin ollen mukana ovat nyt kaikki kunnat Evijärven ja Soinin väliltä. Myös evijärveläisille yrityksille on tarjolla mahdollisuus yritysosakkuuteen.

Hanke- ja yritystukien suhteen Takamaa kehotti olemaan liikkeellä ajoissa, sillä esimerkiksi Aisaparille on tullut elokuun loppuun mennessä iso määrä rahoitushakemuksia.

−Tällä hetkellä on kaiken kaikkiaan vajaa 90 erilaista yritystukea haettavana. Käymme rahoituskohteen läpi tapauskohtaisesti ja räätälöimme siihen sopivan hakemuksen.  

Takamaa muistutti JPYP:n nettisivuilta löytyvästä yritystulkista, jonka työkaluilla voi kehittää yritystoimintaa tai suunnitella yrityksen perustamista. Laskentaohjelmat, lomakkeet ja sopimuspohjat ovat maksuttomasti käytössä.

Tulevaisuuden näkymien suhteen Takala arvelee edessä olevan työvoimapulan, kun taantuma alkaa väistyä. Evijärvellä työttömyysprosentti on varsin alhainen, joten lisää työvoimaa tullaan tarvitsemaan. Tällä hetkellä ukrainalaiset työntekijät ovat olleet kunnassa erittäin toivottu ja hyvä lisä yritysten työvoimaan. −Työvoimatarpeeseen pitää herätä ajoissa, eikä vasta sitten kun asia on yrityksessä akuutti.

Evijärven Yrittäjien puheenjohtaja Karoliina Sulkakoski avasi yrittäjien ja kunnan aamukahvitilaisuuden.

Luitko jo nämä?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/08/31/yrittajien-ysarit-viihdyttavat-evijarvella/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/08/18/valmistelussa-tayden-kympin-tyollisyysalue-anna-nieminen-johtaa-suunnittelua/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/06/08/maakuntavaltuustolla-huoli-vaestonkehityksesta-seka-korkeakoulutuksen-tavoittavuudesta/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/09/24/osatyokykyiset-vastauksena-jarviseudun-tyovoimapulaan-kuntoutujan-haasteet-tyohonpaluussa/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.