Työvoimapula piinaa yrityksiä: “Jos sopiva henkilö löytyy, aloittaa saisi vaikka heti”

Viljo Jukantupa, 18, suosittelee Rollsia työpaikkana.
Viljo Jukantupa, 18, suosittelee Rollsia työpaikkana. Elina Pyhälahti työllistäisi mielellään useampiakin nuoria.
Viljo Jukantupa, 18, suosittelee Rollsia työpaikkana.
Viljo Jukantupa, 18, suosittelee Rollsia työpaikkana. Elina Pyhälahti työllistäisi mielellään useampiakin nuoria.

MONI yritys kamppailee saman ongelman parissa: töitä riittäisi, mutta tekijöitä ei löydy.  

–JPYP:n alueella olemme törmänneet tähän muun muassa sote-palveluissa, majoitus- ja ravintola-alalla, metallituotteiden hitsauksessa ja koneistuksessa. Nämä siis suurimpina toimialaryhminä, kertoo JPYP:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa.  

ROLLS VIMPELIN toimipiste on etsinyt työntekijöitä kesästä asti. 

–Ehdokkaita on ollut, mutta osa sovituista on lopulta jättänytkin tulematta. Tilanne on jotenkin kummallinen. On paljon ihmisiä vailla töitä, sitten on työpaikkoja vailla tekijöitä, mutta kuinka kummassa nämä eivät kohtaa, ihmettelee yrittäjä Elina Pyhälahti

Pyhälahti kehottaa rohkeasti ottamaan yhteyttä, nimittäin nyt on hyvät mahdollisuudet sopia työvuoroja omaan aikatauluun sopivaksi. 

–Työ kävisi hyvin opiskelijoille, välivuotta pitävälle, miksei vaikkapa eläkeläisellekin. Tarve olisi sellaiselle, kuka pystyisi niin sanotusti ottaa päävastuun keittiöhommista, mutta heillekin löytyy töitä, ketkä haluaisivat tehdä vaikka vain muutaman tunnin päiviä. 

Uusia palveluita kehitteillä, löytyisikö tekijöitä

Palveluja monipuolistaakseen Pyhälahti on ideoinut yhdessä yrittäjä Jouni Niemelän kanssa Woltin ja Foodoran kaltaista kotiinkuljetus palvelua. 

–Ajatus tuli mieleen, kun kylillä ajelee paljon nuoria autoilla ja mopoautoilla. Heistä varmasti osa voisi ajatella kuljettavansa ruokia asiakkaille ja samalla tienata vähän taskurahaa kuljetuksista, sanoo Niemelä. 

–Kuljetus olisi noin viiden kilometrin säteellä, esimerkiksi Lakiksen mökkiläiset voisivat tykätä tällaisesta palvelusta. Toki rinkiin pitää löytää riittävästi nuoria ruokia kuskailemaan. Halukkaat voivat ottaa yhteyttä vaikka minuun tämän asian tiimoilta ja mikäli heitä löytyy riittävästi, on tämä kokeilemisen arvoinen asia. 

Myös Lakeaharju etsii ravintolapuolelle työntekijöitä ensi kaudeksi. 

–Useampi tekijä tarvitaan. Työkokemus ei ole välttämätön, työhön kyllä opetetaan. Tärkeintä on, että työhön ja työntekoon löytyy kiinnostusta, Niemelä toteaa.

Nuorten löytäminen työntekijöiksi haastaa

LAPPAJÄRVELLÄ yritystoimintaa pyörittävä Kristian Hyyppä kertoo, että nuorten löytäminen kausityöntekijöiksi oli varsin haastavaa.  

–Työllistämme koululaisia jäätelökioskille ja vähän vanhempia, joilla on anniskelupassi, Rantakirppuun ja Aquariukseen. Välinevuokrauksessakin olisi parille nuorelle tekijälle hyvä bisnes, siinä pääsisi kokeilemaan yritystoimintaa kesän ajan ilman omaa pääomaa. Olemme julkaisseet työhön haetaan -ilmoituksia somessa ja sana on kyllä hyvin levinnyt, ihmiset ovat kyselleet, joko olette saaneet tekijöitä. Juuri ja juuri saatiin paikat täytettyä, mutta kovan työn takana se oli – omat lapset laitettiin joukon jatkeeksi pyörittämään jäätelökioskia. En tiedä, mistä tämä johtuu, eivätkö nuoret ole nyt tämän tyyppisestä työstä kiinnostuneita. 

Ravintolatyöntekijöitä Hyyppä löysi kolme ja kesä saatiin pyöritettyä läpi Rantakirpussa ja Aquariuksessa.

–Muilta alan yrittäjiltä olen kuullut, että koronan aiheuttama poistuma alalta näkyy ja tuntuu. Varmasti ottaa aikansa, että tilanne tasaantuu.

Koulutusta oltava tarjolla

NUORTEN osalta haasteena voi olla se, että kommunikaatio ja asioiden hoito tapahtuu pitkälti internetin välityksellä.

–Kasvokkain kohtaaminen ja asiakaspalvelu voi olla nuorille hankalaa, pohtii kauppias Ulla Laakso K-market Vedosta.

Oma rekry hiljattain onnistui hyvin ja kauppa sai 40 hakemusta.

–Niistä kymmenkunta oli englanninkielisiä, se oli mielenkiintoista. Tällä alueella on paljon työnhakijoita, jotka eivät osaa suomea tai ainakaan hyvin. Vimpeliläisiä hakijoita ei ollut paljon eli työ kiinnosti yli kuntarajojen.

–Tiedän yrityksiä, joihin työntekijöitä on todella vaikea saada. Erikoisala ja -osaaminen rajoittaa aina hakijoiden määrää. Hakemuksessa voisi mainita, että koulutusta on tarjolla. Se voi madaltaa kynnystä hakea, vaikka kokemusta puuttuisi, kunhan muuten olisi työhön sopiva. On nuoria, jotka haluaisivat jäädä töihin tähän lähialueelle, mutta eivät ehkä usko omiin kykyihinsä. Koulutukseen kannattaisi ylipäätään panostaa yrityksissä enemmän.

Siivousalalle kaivataan tekijöitä

TÄLLÄ HETKELLÄ alajärveläisessä kotihoitoyritys Pohjantytössä hoitajamiehitys vastaa tarvetta, mutta siivousalan ihmisistä meinaa olla pulaa, kertoo yrittäjä Milaja Ketonen.

–Siivousta ei ehkä koeta kovin mielekkäänä työnä, se on melko raskasta. Kuitenkin sille palvelulle on kysyntää ja tulevaisuudessa se vain kasvaa.

–Hoitoalan tekijöitä olen saanut hyvin ja porkkana on varmasti se, että työ on todella joustavaa työaikojen osalta. Yhä useampi haluaa tehdä muutakin kuin kahdeksasta neljään, tai kaipaa päätyönsä oheen keikkatyötä. Myös esimiestyöllä ja alaisten kohtelemisella on varmasti roolinsa työnantajaa valitessa, näkee Ketonen.

Erikoisliikkeessä paikka auki

EVIJÄRVELÄISESSÄ erikoisliikkeessä Ilpon Katiskassa on myyjän paikka avoinna. Sen täyttäminen ei ehkä ole helppoa, lähialueella työllisyysprosentti on hyvä ja osaajista kilpaillaan.

–Lisäksi tämäntyyppinen työ vaatii kiinnostusta aihealueeseen eli metsästykseen ja kalastukseen, muuten on hankala pysyä kärryillä tuotteiden kehityksestä ja muusta. On myös oltava ihmistuntemusta ja asiakaspalvelutaitoa, kertoo yrittäjä Tero Palomäki.

Julkisesta hausta Ilpon Katiskassa ei ole hyviä kokemuksia.

 –Työttömiä se ei juuri työllistä, rekrytoijaa kylläkin.

–Jos sopiva henkilö löytyy, aloittaa saisi vaikka heti, Palomäki lupaa.

MITÄ työvoimapulalle sitten on tehtävissä yleisellä tasolla? 

–Mielestäni tärkeimpiä ovat aktiivinen rekrytointi pitkällä aikavälillä, mukaan lukien työperäisen maahanmuuton huomioiminen, nuorten sitouttaminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa alueen yrityksiin, työnantajamielikuvan parantaminen sekä henkilöstön työhyvinvoinnista huolehtiminen, toteaa Vesa Alanko-Luopa.

Aiheeseen liittyviä juttuja

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/08/18/valmistelussa-tayden-kympin-tyollisyysalue-anna-nieminen-johtaa-suunnittelua/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/08/22/tyottomien-maara-laski-lomautukset-lisaantyivat/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/09/24/osatyokykyiset-vastauksena-jarviseudun-tyovoimapulaan-kuntoutujan-haasteet-tyohonpaluussa/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/06/08/maakuntavaltuustolla-huoli-vaestonkehityksesta-seka-korkeakoulutuksen-tavoittavuudesta/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.