Uusimmat kesäblogit:

Mielipidekirjoitus – Hyvät Evijärven kunnan päättäjät!

Lukija on huolissaan Evijärven yläkoulun ja lukion tilojen kunnosta.
Lukija on huolissaan Evijärven yläkoulun ja lukion tilojen kunnosta. Kuva Järviseudun Sanomien arkistosta.

Olen huolissani, vihainen ja järkyttynyt luettuani sivistyslautakunnan pöytäkirjoja sekä Järviseudun Sanomien uutista (23.8.) koskien koulukeskuksen kuntokartoitusta. Kysynkin nyt suoraan, millä perusteella ja oikeutuksella on katsottu hyväksi, että yläkoulun ja lukion tiloissa voidaan jatkaa ihmisten sairastuttamista vielä mahdollisesti kymmenen vuoden ajan? Viralliset tulokset tiedän, niihin on turha vedota, kun nuorten ja aikuisten päivänselvät oireilut puhuvat omaa karua kieltään ja kertovat totuuden koulukeskuksen tilojen kunnosta. Itse kyseisessä rakennuksessa koko koulutaipaleeni käyneenä en saata uskoa, että jo silloin homeenhajuiset, jatkuvista kosteusvaurioista kärsineet tilat olisivat yhtään sen paremmassa kunnossa, saati kun silloin luokkakäytössä olleet kellaritilat ovat olleet käyttökiellossa jo vuosikausia. Onko näytteitä otettu ja rakenteita avaavia tutkimuksia tehty myös näissä tiloissa? Pahasti pelkään, että ei.  

Asiasta vaikeneminen ja oireilevien syyllistäminen ei ongelmaa poista, saati se että asiasta ei saisi puhua. Ymmärrän sen, että euromääräisesti on kyseessä todella isosta asiasta. Mikään euromäärä ei kuitenkaan korvaa menetettyä terveyttä, ja varsinkin nuoret kantavat näitä oireitansa (joista kaikkia haittavaikutuksia ei vielä tiedetäkään) pahimmillaan loppuelämänsä, joten mistään pikkuasioista ei todellakaan ole kyse. Jokainen halukas löytää kyllä internetistä tietoa sisäilmaongelmien ja esimerkiksi sädesienten aiheuttamista oireista, niistä en ala tähän sen enempää paneutumaan. Toivon vain vanhempana, että myös Evijärvellä päättäjät heräisivät aidosti tähän ongelmaan, ja hyssyttelyn ja vaikenemisen sijaan laitettaisiin pikaisesti ”iso pyörä pyörimään” niinkuin naapurikunnissamme on jo tehty. Seuraavaa lomaa odotellessa, jotta lapsiemme oireilut taas helpottaisivat, mietin näitä. 

Nimimerkillä ”Laitanko lapseni Lappajärvelle kouluun” 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

-Meistä useimmilla on omakohtaisia kokemuksia ongelmallisesta alkoholinkäytöstä ja siitä, mitä se ympäristölle aiheuttaa. Asiaa on hartaasti hävetty ja piiloteltu, sanoo Aino Alppinen kolumnissaan.

Mitä ihimisetki sanoo? 

SUN isäs oli alkoholisti. Ja niin oon minäkin, sanoi mies ovesta sisään työntyessään.  Vähän erikoinen

-Meistä useimmilla on omakohtaisia kokemuksia ongelmallisesta alkoholinkäytöstä ja siitä, mitä se ympäristölle aiheuttaa. Asiaa on hartaasti hävetty ja piiloteltu, sanoo Aino Alppinen kolumnissaan.

Mitä ihimisetki sanoo? 

SUN isäs oli alkoholisti. Ja niin oon minäkin, sanoi mies ovesta sisään työntyessään.  Vähän erikoinen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.