Onnistunut Kuhalordi-kilpailu Lappajärvellä 

Mika Mäenpää kesti ennakkosuosikin paineet ja voitti Pohjanmaa cupin Lappajärven Kuhalordi-osakilpailun.
Mika Mäenpää kesti ennakkosuosikin paineet ja voitti Pohjanmaa cupin Lappajärven Kuhalordi-osakilpailun.
Mika Mäenpää kesti ennakkosuosikin paineet ja voitti Pohjanmaa cupin Lappajärven Kuhalordi-osakilpailun.
Mika Mäenpää kesti ennakkosuosikin paineet ja voitti Pohjanmaa cupin Lappajärven Kuhalordi-osakilpailun.

KUHALORDI-KILPAILU ja Pohjanmaa cupin loppukilpailu kisattiin lauantaina aurinkoisessa säässä Lappajärvellä. Pohjanmaa cupin voiton vei seinäjokelainen Mika Mäenpää 236 pisteellä. Kuhalordi-kilpailun voitti puolestaan peräseinäjokelainen Toni Harju, joka myös sai suurimman kuhasaaliin eli 18 kiloa. Kisan suurimman kuhan, painoltaan 2,7 kiloa, vangitsi Ville Ojalan venekunta. 

Kisaan kokonaistilanteessa ennakkosuosikkina lähtenyt Mäenpää sanoi pitävänsä Lappajärveä tosi kalaisena järvenä ja lähtevänsä liikkeelle taistelumielellä mutta samalla rennolla fiiliksellä. Hänelle kalastaminen merkitsee rentoutumista. Perheessä syödään paljon kalaa, mutta sitä riittää annettavaksi tutuillekin. Kalassa hän käy pari kertaa viikossa, joskus jopa 3–4 kertaakin. 

Kisan voittaja Mäenpää ja toiseksi cupissa sijoittunut Jouni Rientonen säilyttivät paikkansa edellisestä osakilpailusta loppukilpailuun.  

Edellisen Patanan osakilpailun nelonen Mika Valpas nousi loppupisteissä kolmanneksi, kun taas Juha Sillanpää joutui Lappajärvellä tyytymään cupin nelossijaan. Samoin viidennestä ja kuudennesta sijasta käytiin kovaa kilpailua. Patanassa viidenneksi sijoittunut Jari Hernesniemi putosi loppukilpailussa kuudenneksi ja Patanan kuudes Kari Uusitupa oli Lappajärvellä viides. 

Kuhalordi-kisan järjestelyjä hoitanut Lappajärven kalaveikkojen sihteeri Aimo Lammi kertoo, että tämänkin osakilpailun kalat päätyvät ostajalle, joka myy ne eteenpäin. Tyytyväinen ostaja vei Lappajärveltä 309 kiloa haukea ja 196 kiloa kuhaa, jotka päätyvät ihmisravinnoksi.  

Kuhalordi-kisaan osallistui 30 venekuntaa, kussakin veneessä oli 2–5 henkilöä. Kokonaisuudessaan kilpaan osallistui lähes 80 kilpailijaa.  

Aino Alppinen

Kalaveikkojen sihteeri Aimo Lammi ja Kaija Lammi lähdössä kisaan. 
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.