Uupumus ohjasi henkiselle polulle – ”Elämään on hyvä suhtautua avarakatseisesti” 

Maiju Pajala haluaa tuoda ihmisten tietoisuuteen öljyjen monipuoliset hyödyt. –Diffusointi tai suoraan pullosta tuoksuttelu on nopein tapa saada eteeristen öljyjen hoitavat molekyylit elimistöön, hän muistuttaa.
Maiju Pajala haluaa tuoda ihmisten tietoisuuteen öljyjen monipuoliset hyödyt. –Diffusointi tai suoraan pullosta tuoksuttelu on nopein tapa saada eteeristen öljyjen hoitavat molekyylit elimistöön, hän muistuttaa.
Maiju Pajala haluaa tuoda ihmisten tietoisuuteen öljyjen monipuoliset hyödyt. –Diffusointi tai suoraan pullosta tuoksuttelu on nopein tapa saada eteeristen öljyjen hoitavat molekyylit elimistöön, hän muistuttaa.
Maiju Pajala haluaa tuoda ihmisten tietoisuuteen öljyjen monipuoliset hyödyt. –Diffusointi tai suoraan pullosta tuoksuttelu on nopein tapa saada eteeristen öljyjen hoitavat molekyylit elimistöön, hän muistuttaa.

PAALIJÄRVELLÄ asuva Maiju Pajala kertoo jo lapsena kokeneensa vahvaa yhteyttä luontoon ja eläimiin. Elämässä on kuitenkin aina kulkenut mukana myös irrallisuuden tunne. 

–Minulla on aina ollut sellainen olo, että jokin täällä olisi pahasti pielessä. Maailmassa on niin paljon ristiriitoja ja olen usein kokenut, että ikään kuin en kuuluisi tänne. Miellyttämisen tarve on osaltaan ohjannut valintojani, ja vasta viime vuosina olen alkanut löytää omaa polkuani.  

Koronavuosien Pajala kertoo olleen käänteentekeviä henkilökohtaisessa elämässä. Koronan mukanaan tuomat mielipide-erot ja säädökset riitelivät erityisesti oman sisäisen arvomaailman kanssa.  

–Kesti pitkään ennen kuin uskalsin kohdata pelkoni ja löysin oman sisäisen ääneni. Aika oli raskasta, mutta työ itsensä kanssa kannatti tehdä. Nyt olen hyväksynyt sen, että kaikki eivät näe maailmaa samoin kuin minä. Vuonna 2021 jäin muutaman kuukauden mittaiselle sairaslomalle, enkä ole sen jälkeen entiseen palannut, kertoo Pajala. 

–Uupumus pisti ajattelemaan asioista eri tavalla. Se myös laittoi tekemään tarvittavat muutokset elämässä, jotta voisin paremmin. Olen yrittänyt opetella suorittajan muotista pois. Aiemmin oli tunne, että kun kaikki muutkin suorittavat, minunkin pitää suorittaa. Enää en ajattele niin. Pysähtyminen, itseni ja kehon kuuntelu ovat auttaneet toipumaan uupumisesta lääkkeitä paremmin, en ole kokenut niitä tarvitsevani. En muutoinkaan tahdo ymmärtää sitä, kuinka länsimainen lääketiede tarjoaa ensimmäisenä lääkepurkit jokaiseen oireeseen. Ihmistä ei hoideta kokonaisuutena, eikä juurisyiden tutkimiseen käytetä aikaa. Lääkkeillä on paikkansa, mutta kokonaisvaltaisemman hyödyn voi saada myös jostain muusta.  

OMAN sisäisen arvomaailman tutkiskelu on johdattanut kouluttautumaan ja etsimään tietoa eri näkökulmista. 

 –Viime vuonna kävin koulutuksen Raindrop- ja vitaflex-tekniikkaan, aromaterapiaan, sekä chakra-kurssin. Young Living -öljyihin olen kuitenkin ensimmäisen kerran perehtynyt jo vuonna 2016. Siitä asti olen niitä käyttänyt omani ja perheeni hyvinvoinnin tueksi ja aktiivisesti opiskellut aiheesta. Tarvittaessa käytän öljyjä myös eläimille, ja öljyistä olen vuosien varrella löytänyt avun monenlaiseen vaivaan. Rehellisesti voin sanoa, että öljyt ovat mahdollistaneet tämänhetkisen hyvinvointini, Pajala kertoo. 

Hoitoja hän tekee tällä hetkellä kotonaan, sekä tarvittaessa Seinäjoen Piirillä vuokratilassa. Tulevaisuuden haaveisiin kuuluu myös hyvinvointivalmentajan opinnot, sekä oman yritystoiminnan käynnistäminen nykyistä isommin. 

–Raindrop- ja aromaterapiahoidot ovat tosi rentouttava kokemus asiakkaalle, tykkäisin kovasti tehdä niitä enemmänkin. Käytän hoidoissa Young Living -öljyjä, ja myyn niitä asiakkaille myös omaan käyttöön. Jos öljyjen maailma on vielä vieras, minulta voi kysyä suosituksia, kehottaa Pajala.  

–Teen myös tietokoneella tehtäviä ääniskannauksia. Ääniskannaus mittaa äänen värähtelyä ja sen avulla ohjelma ehdottaa sopivat tuotteet omat hyvinvoinnin tueksi. 

KUN kiinnostuksen kohteet ovat vaihtoehtoisissa hoidoissa, ei voi ennakkoluuloilta tai kyseenalaistamiseltakaan välttyä. Nykyään asia ei vaivaa enää mieltä, päinvastoin. Matkan aikana on elämätehtäväkin kirkastunut. 

–Olen huomannut, että ihmisten on helppo dissata asioita, jos ei tiedä aiheesta mitään. Tietysti sitä kuitenkin toivoisi enemmän näkevän toisen mielipiteen kunnioittamista. Asioista ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta toisen näkökulmaa voi kuitenkin tutkia kiinnostuneena. Jos johonkin haluaisin ihmisiä kannustaa, niin avarakatseisuuteen. Itseltäni olisi monta hyvinvointiani tukevaa asiaa jäänyt kokeilematta, ellen olisi uteliaasti tutkinut ja ottanut selvää. Tällä hetkellä koen elämäntehtäväkseni muiden auttamisen oman kokemukseni avulla ja eteeristen öljyjen hyötyjen viemisen ihmisten tietoisuuteen. Hoitojen kautta toteutan omaa valotyötäni. Haluan myös murtaa yhteiskunnassamme vallitsevia rajoittavia uskomuksia ja ajatusmalleja, kasvamassahan täällä olemme kaikki, sanoo Pajala. 

Eteeriset öljyt – Hyvinvointia kasveista 

ETEERISET öljyt ovat aromaattisia, tiivistettyjä kasviuutteita, jotka saadaan höyrytislaamalla, kylmäpuristamalla tai pihkaa juoksuttamalla. Eteerisiä öljyjä kutsutaan nimellä essential (välttämätön), koska ne ovat kasvien elämän lähde. Eteerinen öljy on kasvin ”veri”. Eteeriset öljyt suojaavat kasvia ympäristön uhkilta, ilman öljyä kasvi kuolee. 

–Jokainen kasvi sisältää oman kemiallisen koostumuksensa ansiosta ainutlaatuisia ominaisuuksia, joita mekin voimme käyttää hyvinvointimme tueksi. Harmi vain on, että Euroopassa öljyjen laatua ei valvo mikään lainsäädäntö. Tästä syystä pullossa saa lukea 100-prosenttinen eteerinen öljy, vaikka sitä olisi jatkettu alkoholilla ja kemikaaleilla. Laaduttomista öljyistä et todennäköisesti saa mitään hyötyjä ja ne voivat olla jopa terveydelle haitallisia. Itse käytän Young Livingin öljyjä, koska ne ovat varmasti laadukkaita, kertoo Maiju Pajala

Eteeristen öljyjen tehokkailla aineosilla voidaan aktivoida sekä ihmisen fysiologisia toimintoja, että tunne-elämän tasapainoa. 

–Öljyillä on monia hyödyllisiä ominaisuuksia, mutta jokaisen kokemus öljystä on henkilökohtainen ja koettava itse. Jokainen ihmiskeho on ainutlaatuinen ja siten myös öljyt vaikuttavat jokaiseen eri tavoin. Mikä toimii toisella, ei välttämättä toisella toimikkaan, Pajala muistuttaa. 

ÖLJYJÄ voidaan käyttää monipuolisesti hyvinvoinnin tueksi. Niitä hyödynnetään muun muassa aromaterapiassa, diffuuserissa, hieronnassa, jalkakylvyissä, tuoksulyhdyissä, tuoksuna tai erilaisissa rituaaleissa, kodin puhtaanapidossa sekä kauneudenhoidossa. Öljyjä on käytetty kautta aikojen ja vanhoista lääkinnällisistä kirjoista löytyykin paljon tietoa eteeristen öljyjen käytöstä ihmisten historiassa.  

–Ajan kuluessa ihmiset ovat unohtaneet luonnon antimien voiman. Eteerisillä öljyillä voit tehokkaasti tukea omaa hyvinvointiasi! Öljyt imeytyvät ihon läpi ja kulkeutuvat verenkierron kautta koko kehoon. Tuoksutellessa eteeristen öljyjen pienen pienet tuoksumolekyylit vaikuttavat aivojen kautta elintoimintoihin ja psyykeen. Kehosta öljyt poistuvat muutamassa tunnissa, kertoo Pajala. 

–Itse käytän kaikessa Young Living -öljyjä. Esimerkiksi Raindrop -tekniikassa yhdistän kohdennetun hieronnan ja energiaterapian puhtaiden, aitojen eteeristen öljyjen kanssa. Raindrop on muutoinkin kokonaisuutena harmonisoiva, virkistävä ja rentouttava kokemus, asiakkailta on tullut hoidosta tosi kivaa palautetta. Instagram-sivuiltani, pisaroita_luonnosta, löytyy paljon lisätietoa muun muassa eri öljyjen vaikutuksista ja minulta voi kysyä aiheesta lisätietoja, autan mielelläni. 

Öljyjä löytyy Young Livingin valikoimista paljon.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA