Veto käy JymyJussien kimppuun – Niskanen toivoo tuomareilta ryhdikkyyttä 

Vedon päämurisija Tomi Niskanen johtaa suojattinsa pudotuspelitaistoon.
Vedon päämurisija Tomi Niskanen johtaa suojattinsa pudotuspelitaistoon.
Vedon päämurisija Tomi Niskanen johtaa suojattinsa pudotuspelitaistoon.
Vedon päämurisija Tomi Niskanen johtaa suojattinsa pudotuspelitaistoon.

Vimpelin Veto aloittaa keskiviikkona kello 17.30 kamppailun miesten Superpesiksen puolivälierissä Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Jatkopaikka irtoaa neljällä voitolla. JymyJussit selvisivät puolivälieriin pudottamalla puolivälieräkarsinnoissa Hyvinkään Tahkon. Vedon pelijohtaja Tomi Niskanen odottaa tulevaa rauhallisena. 
– Edessä on mielenkiintoinen paikallispelisarja. Läheltä tuleva vastustaja on myös hyvä asia sen vuoksi, että matkarasitus jää pieneksi. 
– JymyJussit ovat pelanneet vahvasti uskoen omaan identiteettiinsä, eli kovia pelejä on varmasti luvassa, meidän on oltava hereillä alusta saakka. 

Vaikka Veto voitti runkosarjan ja peli rullasi mukavasti, painottaa Niskanen edelleen kehittymistä ja eteenpäin menoa. 
– Pohja on luotu, nyt alkaa uusi matka. Käyrän on oltava edelleen nouseva edetessämme kohti suurinta päämäärää. Tulevat pelit määrittävät tason, millä on oltava, olen varma, että olemme siihen valmiina. 

Niskanen toivoo myös tuomareiden olevan yhä kovemmiksi käyvien pelien tasolla. 
– Tällä kaudella on tuomareiden tasossa ollut järkyttävän suuria eroja. Osa tuomitsee päivästä toiseen hyvällä tasolla, joillakin taas suoritus heittelee todella paljon, mikä tekee pelaamista hankalaa kummallekin joukkueelle. 

Mainos

Hän toivoo tuomareilta asiallista ja avointa kommunikointia kentällä. 
– Sen osa-alueen pitäisi toimia, vastakkainasettelulle ei ole tarvetta. Osa tuomareista saattaa olla pitkään hiljaa reagoimatta juuri mihinkään, kun taas joiltakin tulee hyvinkin tylyjä kommentteja. 
– En pidä hyvänä esimerkiksi erään syötönvalvojan toteamusta pelaajallemme: ”Nyt juippi turpa kiinni.” Kommentissa ei toki sinällään ole mitään valtavan ihmeellistä, mutta jos muu kommunikointi on vajavaista, ei tuollainen istu kuvioon. 

Veto-luotsi muistuttaa myös selkeästä faktasta. 
– Kyse on pesäpallosta, eikä kellään ole varmistakaan ajatuksissa pilata kentällä kenenkään elämää. Toivonkin tuleviin peliin avointa ja rehtiä linjaa kaikkien osapuolten osalta. 

Tomi Olli  

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.