Uusimmat kesäblogit:

Urkuvieras Yhdysvalloista Alajärvelle 

Colin Andrews kuuluu maailmanlaajuisesti tunnustettujen urkureiden joukkoon.
Colin Andrews kuuluu maailmanlaajuisesti tunnustettujen urkureiden joukkoon.

ALAJÄRVEN kirkon kesämusiikkisarja huipentuu yhdysvaltalaisurkuri Colin Andrewsin konserttiin, joka muista kesäkonserteista poiketen on torstaina 3. elokuuta kello 18.  

Colin Andrews kuuluu maailmanlaajuisesti tunnustettujen urkureiden joukkoon. Hänet tunnetaan ahkerana konsertoijana, ja tänäkin kesänä hän on noin kahden kuukauden konserttikiertueella, joka ylettyi aina Uuteen-Seelantiin asti. Tällä kiertueella hän vierailee Suomessa kolmen konsertin verran, Alajärven lisäksi Helsingin Tuomiokirkossa ja Jyväskylän Taulumäen kirkossa.  

Colin Andrews syntyi Englannin Bristolissa, mutta jo vuosikymmenten ajan hän on vaikuttanut Yhdysvalloissa Indianan osavaltiossa opettajana ja kirkkomuusikkona. Hänen erikoisalaansa on ranskalaissäveltäjä Olivier Messiaenin (1908-1992) urkumusiikki. Vain neljä urkuria maailmassa on levyttänyt Messiaenin koko laajan ja vaativan urkutuotannon, ja Colin on yksi heistä. Hänet on nimetty pariisilaisen Messiaenin nimeä kantavan kunniaseuran jäseneksi.  

Alajärven konsertissaan Colin soittaa paljon Johann Sebastian Bachin sävellyksiä, mukaan lukien kuuluisan d-mollitoccatan ja fuugan. Hänen ohjelmistossaan on myös tuulahduksia Englannin ja Amerikan mantereen urkukirjallisuudesta.  

Alajärven kirkon uudet urut ovat soineet jo yli kymmenen vuoden ajan. Kuitenkaan tämän tason ulkomaisia vierailijoita on tällä soittimella päästy kuulemaan varsin vähän. Siispä tämän vuoden kesäsarjan päätöskonsertti onkin erityisesti kuulemisen arvoinen. 

Tommi Niskala, Helsingin Kallion seurakunnan kanttori  

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.