Kun menee ponien luo, murheet kaikkoavat  

Freddy pitää lapsista ja lapset Freddystä.
Freddy pitää lapsista ja lapset Freddystä.
Freddy pitää lapsista ja lapset Freddystä.
Freddy pitää lapsista ja lapset Freddystä.

PIENETKIN lapset elävät nykyään päivittäin puhelinmaailmassa, ja se huolestuttaa monia vanhempia. Järvilakeuden kansalaisopisto otti kopin ja tarjoaa tiistaina 1. elokuuta Lappajärvellä Savolan maatilalla ja torstaina 3. elokuuta Evijärven Uittomieskämpällä yli kuusivuotiaille Ponipäivänä mukavaa tekemistä. 

Neljän tunnin aikana lapset saavat tutustua poneihin, niiden hoitoon ja poniagilityyn, sekä laukata omilla keppareilla, kertoo Tarleena Lehtiniemi. Tapahtumissa testataan myös lukuponi-ideaa. Ne lapset, jotka jo osaavat lukea, lukevat poneille ja poni kuuntelee. Tällä tavoin harjaannutetaan lukutaitoa ja keskittymiskykyä.  

Lehtiniemi tekee yhdessä Krista Savolan kanssa Ponipäivät Evijärvellä ja Lappajärvellä. Niihin ei sisälly ratsastamista vaan pelkästään poneihin tutustumista ja niiden kanssa puuhailua.  

–Freddy-poni on vanha pappa, Unski ja Ulpukka ovat nuorempia. Ne ovat lapsiin tottuneita ja sosiaalisia. Ne nauttivat toiminnasta ja juoksevat vastaan, kun niitä menee katsomaan. Niilläkin pitää olla tekemistä, ja sen takia tällainen päivä on niidenkin mieleen, sanoo Lehtiniemi.  

–Ponien kanssa puuhaileminen opettaa pitkäjänteisyyttä ja vuorovaikutustaitoja eläimen kanssa. Kun menee ponien luo, elämän murheet kaikkoavat. 

EVIJÄRVELLÄ ja Lappajärvellä ei voi harrastaa ratsastusta, joka on muutenkin kalleutensa takia monelle perheille mahdotonta. Järvilakeuden kansalaisopisto saa toimintaansa valtionavustusta, minkä ansiosta tällainen lyhytkurssi voidaan pitää kohtuullisen hintaisena.  

Lisätiedot Järvilakeuden kansalaisopiston sivulta. Muutama paikka jäljellä kumpaankin päivään. 

Aino Alppinen 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.