Torilla tavataan torstaisin Lappajärvellä 

Elsa Rajala esittää runon Torilla tavataan -hetken osallistujajoukolle.
Elsa Rajala esittää runon Torilla tavataan -hetken osallistujajoukolle.
Elsa Rajala esittää runon Torilla tavataan -hetken osallistujajoukolle.
Elsa Rajala esittää runon Torilla tavataan -hetken osallistujajoukolle.

AURINKOISENA torstai-iltapäivänä kunnantalon kulmille on kerääntynyt reilut parikymmentä eläkeikäistä Aijjoos-toiminnan kahvi- ja lauluhetkeen. Ilma on mitä sopivin ulkona istuskelulle ja kahvittelulle. Eino Leinon päivän kunniaksi vapaaehtoinen vetäjä Elsa Rajala lausuu muutaman runon. Vetäjäparin toinen osapuoli Toivo Rajala säestää yhteislaulua mandoliinilla yhdessä haitarinsoittaja Kalle Saarisen kanssa. Satumaa, Tuonne taakse metsämaan ja moni muu laulu kajahtaakin komeasti ilmoille pääskyjen lennellessä pilvipoutaisella taivaalla. Joka kappaleen jälkeen seuraa kymmenen taputusta, se on Aijjoos-toiminnan tavaramerkki aplodien suhteen. Laulurupeamien välissä jumpataan paikalla marssien, kurkotellen ja taivutellen. Toivo Rajala esittää mandoliinilla itseään säestäen hilpeän balladin piian ja rengin rakkaudesta, jonka voi kuulla myös Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla.  

Aijjoos-toiminnan vapaaehtoisina ovat toimineet Rajalan pariskunnan lisäksi Paula Murtoniemi, Ulla Koivula ja Carita Niemi.  

Aili Koskela on hoitanut toiminnan kahvituksia todella pitkään, naiset kertovat.  

Syyskuussa alkaa jälleen nuorisotiloissa kerho, jonka aluksi fysioterapeutti ohjaa jumppaa.  

−Sen jälkeen treenataan älynystyröitä erilaisia lauta- ja korttipelejä pelaamalla. Niiden parissa kuluu usein useampikin tunti, kertoo Murtoniemi. 

Torilla tavataan -hetkiä on luvassa heinäkuun ajan ja sateen sattuessa myös sisätilat ovat käytössä.

Pelimannit Kalle Saarinen ja Toivo Rajala säestävät yhteislaulua. 
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA