Uusimmat kesäblogit:

Kortesjärven Suvipäivät 

Kortesjärven pelimannit viihdyttivät suvipäiväyleisöä avajaispäivänä.
Kortesjärven pelimannit viihdyttivät suvipäiväyleisöä avajaispäivänä.

KORTESJÄRVEN SUVIPÄIVIEN tapahtumat venyivät tänä kesänä poikkeuksellisen pitkään aikajanaan. Suvipäivät käynnistyivät perinteisellä Purmojärven ympärijuoksulla toisena juhannuspäivänä ja päättyivät viime sunnuntaina niin ikään perinteiseen kesäasukkaiden kirkkopyhään. Näiden kahden tapahtuman väliin mahtui paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. 

Tiistai-iltana 27.6 oli kirjaston yhteyteen järjestetty ohjelmaa kaikenikäisille teemalla kesäpäivä kirjastolla. Oli taidetyöpajoja, 4H:n tietovisaa, Hanna Mäkelän työryhmänsä kanssa toteuttama tanssiesitys “Älä” ja lopuksi Satu Lumiahon vetämä yhteislauluilta. Keskiviikkoiltana oli kirkonkylän keskusaukiolla ankara ravikisa, jossa mittaa ottivat pitäjän nopeimmat keppihevoset. Torstai oli Latoteatterilla kaksi esitystä Tomi Saarijärven ohjaamasta elokuvasta Laulumaiden muisto. Esitykset vetivät runsaasti yleisöä. Näyttäisi siltä, että teatteria joudutaan kohta laajentamaan. Lauantaina avattiin Markin museon suvinäyttely ”Raamatun kivet”, jota pohjustettiin jo edellisenä torstai-iltana Teemu Öhmanin luennolla kyseisestä aiheesta. Lauantaina oli myös Suomen jääkärimuseolla ja luontomuseolla avoimet päivät. Yleisölle oli tarjolla Pirttisen mehuasemalla keitettyä erinomaista hernerokkaa, joka teki hyvin kauppansa, etenkin kun taustalla oli soimassa elävää Kortesjärven pelimannien soittamaa musiikkia. Pelimannit jatkoivat vielä samana iltana yleisön viihdyttämistä pihasoitolla Saarijärvellä. 

Tapana on ollut päättää tämä lauantain tapahtumapäivä kiertoajeluun pitäjällä ja niin tehtiin nytkin. Bussireitti suuntautui tänä vuonna Purmojärven Rantalankylään, jonka asutuksen ynnä muun historiasta teki selkoa kyytiläisille Matti Joensuu. Suvipäivät jatkuivat sunnuntai-iltanne Mathias Sandbergin jazztrion konsertilla Ylikylän nuorisoseuralla. Konsertti oli yleisölle uudenlainen kokemus. Soittajat jammasivat loistavan konserttikokonaisuuden ilman ainuttakaan nuottipaperia. Homma käy, kun sen osaa. Viikon alku oli kovin sateinen, mutta siitä huolimatta maanantaina kokoontui runsaasti väkeä Saarijärven Rantamajalle lastentapahtumaan. Tiistain mahdollisuus opastettuun patikointiin kirkkopolkua pitkin Reiskin laavulle jouduttiin perumaan huonon sään vuoksi. Suvipäivien päätöksenä sunnuntain 9.7. oli perinteinen kesäasukkaiden kirkkopyhä. 

Mauri Jokela 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.