Upea luontokuvanäyttely ja emäntäkoulun historiaa Vetelin Taidekartanossa 

Emäntäkoulun yhtenä oppiaineena oli lastenhoito.
Emäntäkoulun yhtenä oppiaineena oli lastenhoito.
Emäntäkoulun yhtenä oppiaineena oli lastenhoito.
Emäntäkoulun yhtenä oppiaineena oli lastenhoito.

ENTISESSÄ emäntäkoulussa, nykyisessä Taidekartanossa, on nähtävillä toista kertaa järjestetty Luonto 365-luontokuvanäyttely.  Näyttely on kiinnostava ja monipuolinen läpileikkaus suomalaisesta luontovalokuvasta. Kuvien takana on kansallisesti ja kansainvälisesti menestyneitä valokuvaajia, luontokuvauksen parissa pitkään toimineita kuvaajia sekä nousevia kykyjä. Luonto 365- luontokuvanäyttelyyn voi Taidekartanossa tutustua 29. heinäkuuta asti.    

Taidekartanon yläkerrassa on pysyväksi rakennettu mielenkiintoinen näyttely emäntäkoulun historiasta. Keski-Pohjanmaan emäntäkoulu toimi rakennuksessa 1930–40-lukujen vaihteesta aina vuoteen 1988 asti. Näyttely esittelee emäntäkoulussa käytettyjä työvälineitä, astioita, oppilaiden valmistamia tekstiilejä ja kaikkea muuta emäntäkoululaisille tuttuja asioita.  

Taidekartano on avoinna keskiviikosta perjantaihin kello 13–18, lauantaina ja sunnuntaina kello 11–16, ilmainen sisäänpääsy. 

Emäntäkoulun yhtenä oppiaineena oli lastenhoito.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.