Rokulimarkkinoiden järjestelyissä huomioitiin tulleita toiveita

Elinvoimajohtaja Jaakko Aninko totesi Alajärven rokulimarkkinoilla, että kaupunkikeskustat ovat muutoksessa. Erilaisia tapahtumia tarvitaan keskustoja elävöittämään.
Elinvoimajohtaja Jaakko Aninko totesi, että kaupunkikeskustat ovat muutoksessa. Erilaisia tapahtumia tarvitaan keskustoja elävöittämään.
Elinvoimajohtaja Jaakko Aninko totesi Alajärven rokulimarkkinoilla, että kaupunkikeskustat ovat muutoksessa. Erilaisia tapahtumia tarvitaan keskustoja elävöittämään.
Elinvoimajohtaja Jaakko Aninko totesi, että kaupunkikeskustat ovat muutoksessa. Erilaisia tapahtumia tarvitaan keskustoja elävöittämään.

ALAJÄRVEN markkinoita vietettiin viikonloppuna melko perinteiseen tyyliin. Kesälomakansa ja alkuasukkaat nauttivat olostaan ja “rokulista” sekä monipuolisesta musiikkikattauksesta.

–Tänä vuonna yrittäjät ovat kuulleet toiveita, joita on tullut rokulikansalta, myyjiltä ja muilta. Markkina-aluetta on muokattu, kojut ovat tiiviimmin Keskuskadulla ja lapsille on veloitukseton tivoli. Musisointia on tänään koko päivän ja lauantaina enemmän lapsille suunnattua ohjelmaa, kertoi Toni Harjula Alajärven Yrittäjien terveiset markkinoiden avauksen yhteydessä.

–Markkinoiden merkitystä elävään keskustaan on tutkittu ja niillä on suuri merkitys. Siitä on nyrkkisääntö, että elävässä kaupunkikeskuksessa pitäisi järjestää tapahtumia vähintään neljästä eri kategoriasta: imago-, kauppa-, ravintola- ja yhteisötapahtumia. Olisi hyvä, jos jatkossakin saataisiin tänne keskustaan näitä tapahtumia keskustaa elävöittämään, totesi elinvoimajohtaja Jaakko Aninko.

Hän totesi, että elävöittäminen on haaste sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti, sillä on havaittavissa trendi, että ruokaostokset ja muut hankinnat tehdään keskustojen ulkopuolella ja keskusta taas vetää ihmisiä ravintoloihin, kahviloihin ja tapahtumiin.  

Rokulimarkkinoita on vietetty Alajärvellä lähes puolen vuosisadan ajan. Parin vuoden päästä vietetään markkinoiden viisikymppisiä.

Järjestäjät totesivat, että markkinamyyjiä ja -yleisöä oli paikalla mukava määrä.

Rokulipäivillä kuultiin paikallisia yhtyeitä, lapsia ilahdutti kaupungin tarjoama maksuton tivoli, perjantai-iltana esiintymislava Onnilla konsertoi Mikko Harju ja lauantaina aikaa vietettiin taikuriesitysten, Jokamiehen rokulitriathlonin sekä Rokulipesiksen merkeissä. Ankkurit voitti Seinäjoen JymyJussit 2–1 (0–4, 3–1, 1–0).

Lisää Järviseudun tapahtumakesän juttuja täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.