Pesisfestivaalit käynnistyivät – talkootyön määrä on huikea voimannäyte

Elina Pohjoisaho ja Emil Kataja saivat Nerf-tapahtumaan seuraa Ossi Kleemolasta, Jaakko Metsäpellosta ja Julius Pilbackasta.
Elina Pohjoisaho ja Emil Kataja saivat Nerf-tapahtumaan seuraa Ossi Kleemolasta, Jaakko Metsäpellosta ja Julius Pilbackasta.
Elina Pohjoisaho ja Emil Kataja saivat Nerf-tapahtumaan seuraa Ossi Kleemolasta, Jaakko Metsäpellosta ja Julius Pilbackasta.
Elina Pohjoisaho ja Emil Kataja saivat Nerf-tapahtumaan seuraa Ossi Kleemolasta, Jaakko Metsäpellosta ja Julius Pilbackasta.

TOISET Vimpelin Pesisfestivaalit polkaistiin käyntiin lauantaina Saarikentällä. Yhdeksänpäiväinen, 55 eri tapahtumaa sisältävä kokonaisuus on pienen paikkakunnan suuri voimannäyte, jossa kunta, urheiluseura ja muut toimijat puhaltavat yhteen hiileen. Reilun viikon mittaisen tapahtumakokonaisuuden toteuttaminen vaatii aikaa ja käsipareja.

–Erityinen kiitos kaikille talkoolaisille, jotka tekevät pyyteetöntä työtä seuramme ja täten koko kuntamme eteen. Ilman teitä mikään ei onnistuisi tai olisimme vain yksi monista paikkakunnista, joista ei Suomessa suurin osa tiedä yhtään mitään, totesi Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi avajaisissa.

4H-yhdistys toteuttaa festivaaliviikon aikana monia eri tapahtumia. Yksi niistä oli Nerf-peli sunnuntaina liikuntahallilla. Siihen osallistui kolmisenkymmentä lasta. Yksi heistä oli Emil Kataja, joka aikoi ehtiä viikon aikana vielä ainakin pesäpallokerhoon sekä Superin peleihin.

–Eilen olimme avajaisissa Saarikentällä ja tänään on ohjelmassa illalla Olli Halosen konsertti, kertoi äiti Elina Pohjoisaho.

–Muuten osallistumme tapahtumiin fiiliksen ja mahdollisuuksien mukaan. Lapsille oli tekemistä tarjolla ilahduttavan paljon. Ylipäätään tällaisen tapahtuman järjestäminen on hienoa. Se kertoo, miten tärkeää pesis on koko kylälle. Nyt se tulee vielä näkyvämmäksi ja samalla tuo varmasti lajin merkeissä tavallistakin enemmän kävijöitä muualta, kertoi helmikuussa Vimpeliin paluumuuttanut Pohjoisaho.

Kahvila palvelee festivaalivieraita

VEDON kahvila palvelee festareiden aikaan talkoolaisten ja kesätyöntekijöiden voimin aina kun tapahtuu.

–Joko Kuntalaisten olohuoneella tai jos sataa, stadionin kahvilassa, kertoi Taina Varpula.

Sunnuntaina talkoolaisia oli saatu hieman tavallista kauempaa.

–Olemme isän kesämökillä ja sukulainen kysyi, ehtisimmekö apuun, kertoi tyttärensä Jessi Kuikan kanssa talkoisiin tullut sipoolainen Mona Liikala. He kahvittivat Saarikentällä kävijöitä iltapäivän ajan Marketta Kamppilan kanssa.

–Festareiden järjestäminen on hieno juttu ja pesäpallon ympärille luontevasti rakentuukin tällainen kokonaisuus. Varmasti vielä löytyy hyviä uusia ideoita, joilla viedä tapahtumaa eteenpäin, Liikala totesi.

Hän oli osallistunut avajaisiin ja kertoi, että erityisesti ohjelman musiikkiesitykset kiinnostavat.

–Superin peliin tietysti tullaan huomenna. Aina kun ollaan täällä, käydään ainakin yhdessä pelissä, jos vain mahdollista.

–Toivottavasti ihmiset nyt osallistuvat tapahtumiin, kun monenlaista on tarjolla, sanoi Kamppila.

Monipuolista ohjelmaa

SUNNUNTAINA Saarikentällä pelattiin koripallon 3×3 SM Tour Vimpeli, joka oli kolmas osa neljästä kiertueen kilpailusta. Samaan aikaan toisessa päässä kenttää vedettiin maratonjumppaa. Illalla stadionin valtasi Olli Halonen yleisöineen.

Loppuviikon aikana on tulossa vielä muun muassa korttelisuunnistusta, pump track -tapahtuma, Väkitukko Areena, porrasjuoksun SM-kisat, frisbeegolfia sekä tietysti paljon pesäpalloa.

Luitko jo nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.