Lappajärvellä kuullaan, kuinka Jarkko Ahola taipuu tangoon Guardia Nuevan kanssa

Jarkko Ahola ja pohjalaismuusikoista koostuva Guardia Nueva Raimo Vertaisen johdolla tarjoavat suuria tunteita ja musiikin voimaa Lappajärvellä 14. heinäkuuta.
Jarkko Ahola ja pohjalaismuusikoista koostuva Guardia Nueva Raimo Vertaisen johdolla tarjoavat suuria tunteita ja musiikin voimaa Lappajärvellä 14. heinäkuuta.
Jarkko Ahola ja pohjalaismuusikoista koostuva Guardia Nueva Raimo Vertaisen johdolla tarjoavat suuria tunteita ja musiikin voimaa Lappajärvellä 14. heinäkuuta.
Jarkko Ahola ja pohjalaismuusikoista koostuva Guardia Nueva Raimo Vertaisen johdolla tarjoavat suuria tunteita ja musiikin voimaa Lappajärvellä 14. heinäkuuta.

14. heinäkuuta Lappajärven kesäteatterin “taivas lyö tulta”, kun Kraatterijärvelle saapuu konsertoimaan kansainvälisestikin tunnettu Guardia Nueva solistinaan huikeaääninen Jarkko Ahola. Kokoonpano on liikkeellä Suurella tunteella -konserttikiertueen myötä.

–Jarkko laulaa ensimmäisen kerran elämässään tangoja, kertoo Guardia Nuevan johtaja Raimo Vertainen.

–Muutakin musiikkia on ohjelmassa, iskelmiä, evergreenejä ja valssia. Konsertissa esitettävistä kappaleista voisi mainita Hectorin aikoinaan tunnetuksi tekemän MacArthur Parkin Vanhan muiston sävelmän uudella tekstillä sekä uuden version Päivänsäteestä ja menninkäisestä. Guardia Nueva esittää myös omia kappaleitaan. Kaiken kaikkiaan Lappajärvelle on tulossa iso viihdekonsertti, huippulaadukasta ja viihdyttävää musiikkia. 

Guardia Nueva kuvailee olevansa suuri viihde- ja tango-orkesteri täynnä pauhaavaa voimaa ja suunnatonta herkkyyttä. Siihen kuuluu kahdeksan viulua, neljä harmonikkaa/bandoneonia, piano, kitara, kontrabasso ja lyömäsoittimet. Orkesteri koostuu pohjalaismuusikoista. Mainitsemisen arvoinen yksityiskohta on, että ainoana soittajana alkuperäisestä kokoonpanosta on mukana evijärveläinen Henna Pakkala. Mukana on nykyisin myös toinen evijärveläismuusikko, Jenni Huhmarsalo.

–Kaikki soittajat ovat tästä lähialueelta ja kotipaikkamme on Kokkolassa.

Mainos

Orkesteri perustettiin Kokkolassa vuonna 2001. Sen jälkeen se on esiintynyt maailmalla, muun muassa ensimmäisenä suomalaisena viihde- ja tango-orkesterina soittanut Saksassa Berliinin filharmonian salissa, Turkissa, Itävallassa ja Argentiinassa sekä kotimaassa muun muassa Tangomarkkinoilla ja Helsingin Musiikkitalossa. Orkesterin repertuaari on kasvanut argentiinalaisesta tangosta suomalaiseen viihdemusiikkiin, elektrotangoon, kirkko- ja joulumusiikkiin.

–Viimeksi olemme esiintyneet Lappajärvellä 2018, Arja Korisevan kanssa. Nyt meillä on solistina Teräsbetonin hevilaulaja. Vuosien varrella olemme esiintyneet kaikkien keskeisten suomalaisten solistien kanssa, kertoo Vertainen.

Yhteistyö Aholan kanssa käynnistyi viime vuonna Kokkolassa järjestystä Guardia Nuevan 20-vuotiskonsertista, jossa Ahola oli yhtenä solistina.

Juttua muokattu 9.7.2023 klo 21.35. Lisätty maininta Jenni Huhmarsalosta.

Luitko jo nämä?


https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/07/05/kansallinen-suunnistuskilpailu-kaydaan-hanhivuoren-maastossa/

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.