Uusimmat kesäblogit:

Anna Raamatun kulua käsissäsi 

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.
Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

SUOMESSA on hyvin ainutlaatuinen ja kaunis tapa: rippikoululaiset ja avioliittoon vihityt saavat yleensä seurakunnalta lahjaksi Raamatun. Mutta voisiko olla monesti niin, että tuo lahjaksi saatu Sana jää pölyttymään kirjahyllyyn, sitä ei tule otettua esille. Se tulee otettua käyttöön vasta sitten, kun elämässä on hätää ja vaikeuksia. Hyvä näinkin! Jumalan tahto meidän kohdallamme olisi kuitenkin se, että Raamattu kuluisi käsissämme niin hyvinä kuin pahoina päivinä, ihan elämän arjessa.  

Mitä tuo kirjan lukeminen voi saada aikaan? Raamatusta ”sykkii” Jumalan rakastavat sydämen lyönnit – se kertoo siitä mitä Jeesus on tehnyt puolestamme ristillä saadaksemme syntimme anteeksi. ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainoan Poikansa…” Joh.3:16. Sanan lukemisen kautta voi sydämessäsi tapahtua ihmeitten ihme – usko Jeesukseen omana Vapahtajana voi päästä syntymään. Paavali opettaa meitä kirjeessään: ”Usko syntyy kuulemisesta, mutta kuulemisen synnyttää Kristuksen sana” Room.10:17. Sanan ”peilin” äärellä ymmärrän, että ilman Jeesusta eläessäni olen matkalla kohti kadotusta, ja toisaalta ymmärrän sen, että uskoessani Jeesukseen, seuratessani Häntä, olen matkalla taivaaseen. Sana kutsuu minua ja sinua Jeesuksen seuraan – se on Raamatun lukemisen ja -kuulemisen tärkein tehtävä.  

RAAMATTUA lukiessani ymmärrän myös, miten on hyvä elää suhteessa Jumalaan ja lähimmäiseen.  Raamatun sana on tällöin ikään kuin elämän perustuslaki tai elämän liikennemerkki.  Maailmamme olisi toisenlainen, jos Jumalan Sanan ohjeet ja periaatteet pääsisivät vaikuttamaan enemmän yhteiskunnassamme sekä oman arkielämämme valinnoissa. Psalmien kirja rohkaisee meitä: ”Miten nuorukainen pysyy oikealla tiellä?  Siten, että noudattaa sinun sanaasi. Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani.” Psalmi 119.  Anna Raamatun kulua käsissäsi! 

Harri Silvolahti 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.