Uusimmat kesäblogit:

Lasten taideleirillä Lappajärvellä harrastettiin eri taidelajeja 

Tiitu, Aune, Fanny ja Liisa soittivat leirin musiikkityöpajassa.
Tiitu, Aune, Fanny ja Liisa soittivat leirin musiikkityöpajassa.

LAPPAJÄRVEN nuorisotiloissa vietettiin kesäkuun ensimmäisellä viikolla lasten taideleiriä kädentaitojen, musiikin ja liikunnan merkeissä. Leiristä vastasi Lappajärven 4H ja Järvilakeuden kansalaisopisto. 

−4H toimii täällä vähän kuin leiriemäntänä ja huolehtii käytännön asioista ja järjestelyistä, kuvaili Lappajärven 4H:n osuutta toiminnanohjaaja Anu Peltokangas. Viiden päivän päiväleiri leiri oli suunnattu 7–12-vuotiaille ja mukana oli 24 lasta. Lapset oli jaettu kolmeen ryhmään, jotka kiersivät eri toimipisteissä päivien aikana. 

−Alkuviikolla piirsimme luonnoksia vedenalaisesta maailmasta, merenneidoista aarteisiin, kaloihin ja kasveihin. Tarkoituksena on sen pohjalta toteuttaa yhteisöhuopa neulahuovuttamalla alustalle kuvioita. Valmis työ huovutetaan käsityöläisellä levyksi ja teos tulee mahdollisesti julkisesti esille Lappajärvelle. Projekti liittyy Järvilakeuden kansalaisopiston Kankurikisällihankkeeseen, kertoi tekstiilitaiteilija Henna Mantere. Projekti lasten kanssa taideleirillä oli edennyt hyvin. −Tämä ryhmä ei katkaise yhtään neulaa, lupaili eräs nuori taideleiriläinen huovutustyön lomasta. 

Saku Sammakon ja muiden kappaleiden säveliin leiriläiset johdatteli musiikin toimipisteessä kansalaisopiston opettaja Jari Rannanjärvi. Kosketinsoitinten takaa tavoitetut Liisa ja Fanny kertoivat osallistuneensa leirillä aiemmin myös kuvikseen ja liikuntaan. −Kuvis on ollut tähän asti parasta, tytöt arvioivat. Leirillä oli ollut kivaa ja tytöt sanoivat voivansa suositella taideleiriä muillekin.  

Liikuntapisteen toiminta tapahtui Lappis-Areenalla ja siellä ohjaajina toimivat Rosanna Kunnari Järvilakeuden kansalaisopistosta ja Jutta Väkeväinen Lappajärven kunnasta. 

Ahkerat kädet huovuttivat kuvioita vedenalaiseen maailmaan. 
Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.