Koirillakin on oikeus uida, mutta ei missä tahansa 

Kultainennoutaja Selma nauttii järvivedestä.
Kultainennoutaja Selma nauttii järvivedestä.
Kultainennoutaja Selma nauttii järvivedestä.
Kultainennoutaja Selma nauttii järvivedestä.

KOIRILLE uiminen on sekä vilvoittavaa nautintoa, että hyvää treeniä. Kaikki koirat eivät uimisesta välitä, mutta kahlailevat mielellään vedessä. Jokamiehenoikeudella koiria saa uittaa ihmisten uimarantojen ulkopuolisilla alueilla. Sen sijaan yleisille tai yksityisille uimarannoille ei koiria saa viedä.  

Vimpelissä koirien uittopaikkaa ollaan perustamassa Hietojanlahdelle. Alajärvellä koiria voi uittaa Menkijärvellä koirapuiston läheisellä rannalla. Lappajärvellä ja Evijärvellä ei virallista paikkaa koirien uittamiselle ole.  

Mainos

Muutamia asioita on koiran uittamisessa hyvä muistaa. Lintujen pesimisajan, eli 19. elokuuta asti, koirat tulisi pitää kytkettynä, tai ainakin niin lähellä, että koiran saa nopeasti kytkettyä. Uittamiseen voi tällöin käyttää ohutta ja pitkää liinaa. Sinileväisessä vedessä ei koiraa pidä uittaa, eikä antaa sitä juoda. Sinilevä on  myrkyllistä ja voi pahimmassa tapauksessa jopa tappaa koiran. Koiran uittajan pitää aina myös muistaa korjata pois lemmikkinsä jätökset.  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.