Liikunnan asiantuntijat Kuusela ja Savola paljastavat omat suosikkipaikkansa Lappajärven kesässä 

Raine Savola (oikealla) Tarvolan pururadalla valmentamassa kymmenottelija Elmo Savolaa elokuussa 2016.
Raine Savola (oikealla) Tarvolan pururadalla valmentamassa kymmenottelija Elmo Savolaa elokuussa 2016.
Raine Savola (oikealla) Tarvolan pururadalla valmentamassa kymmenottelija Elmo Savolaa elokuussa 2016.
Raine Savola (oikealla) Tarvolan pururadalla valmentamassa kymmenottelija Elmo Savolaa elokuussa 2016.

MIKÄ on liikuntapaikkojen asiantuntijan oma suosikkipaikka Lappajärven kesässä? Oman vastauksensa antoivat Anssi Kuusela ja Raine Savola. Kuusela on työskennellyt kunnan vapaa-aikasihteerinä vuodesta 2018 ja Savola vastaavasti vuosina 1974–2015. 

Raine Savolan Top 3. 

1. Tarvolan pururata. Savola on valmentajana pururadan vaativalla 2200 metrin kierroksella hionut lukuisia urheilijoita, kuten arvokisamitalistiksi yltäneen kymmenottelija Elmo Savolan. 

–Pururata on ykköskohteeni emännän ulkoilutuspaikkana sauvakävelyssä, Savola paljastaa. 

2. Nissin stadion frisbeegolfratoineen. Mitä olisivat yleisurheilukisat ilman Raine Savolan kuulutusta? Monina kesäiltoina hänet näkee ohjeistamassa nuoria urheilijoita juoksuradalla ja hyppy- ja heittopaikoilla. 

–Haasteellisella yhdeksänreikäisellä frisbeegolfradalla tulee käytyä pari kertaa viikossa, hän kertoo. 

3. Nykälän golfkenttä. Pari vuotta taukoa golfista pitänyt Savola aikoo tänä kesänä palata uudelleen lajin pariin. 

Anssi Kuuselan Top 3. 

1. Nykälä. Ennen Lappajärvelle tuloa jääkiekkoa ja jalkapalloa harrastanut ja niissä seuratoimintaa johtanut Kuusela nauttii Nykälän miljööstä upeine uimarantoineen. Nykälän 18-väyläistä hän pitää Suomessa golfareille ainutlaatuisena.   

–Missä muualla etuysin ja takaysin välillä liikutaan siipirataslautalla, hän hehkuttaa. 

2. Välijoen kanavapuisto. Perheen kanssa liikkumiseen Anssi Kuusela pitää parhaana uutta kanavapuistoa. Puulajipuisto, esteetön kävelypolku ja 18-väyläinen frisbeegolfrata tarjoavat nautinnollisia liikuntamahdollisuuksia kaikille. 

–Laavulla on puuhuolto eli klapeja valkean sytyttämiseen löytyy varmasti, Kuusela lupaa. 

3. Nissin stadion. Kuusela viihtyy kesäiltaisin urheilukentällä. Pääsääntöisesti kenttä on kaikkien käytössä ja Lappajärven Veikkojen käyttämät harjoitusvuorot löytyvät sähköisesti. 

–Liikuntapaikat ja virkistyskohteet löytyvät kartalta Lappajärven kunnan kotisivujen kautta, samoin luontoliikkumisen kohteet reitistöineen. 

Lopuksi Kuusela kannustaa osallistumaan kesän kuntoilutapahtumiin. Ensimmäisinä järjestetään Lappajärven ympäripyöräily 10. kesäkuuta (ilmoittautuminen Halkosaaressa pyöräilypäivänä) ja Cooperin testi 17. kesäkuuta kello 12 urheilukentällä. Treenata niihin voi vaikkapa itäkyläläisten talkootyönä Leader-tuella rakentamassa yli satametrisissä Kuoppalan kuntoportaissa, missä on korkeuseroa 18 metriä.   

Tapani Tyynelä 

Kuoppalan kuntoportaiden vieressä kukkivat auringonkukat viime syyskuussa. 
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.